logo mix

Rab Danas

Nezavisni internetski portal otoka Raba

OLUJIC 1400X179

 

Subota, 13 Siječanj 2018 14:18

Predstavnici TZG Raba i TZO Lopar na sajamskim nastupima u Beču i Stuttgartu

Autor:
Ocijeni sadržaj
(3 glasa/-ova)
Predstavnici TZG Raba i TZO Lopar na sajamskim nastupima u Beču i Stuttgartu Izvor: TZG Raba i TZO Lopar

Početak godine tradicionalno je rezerviran za sajamske nastupe na nama važnim emitivnim tržištima. Ove godine, nakon dugogodišnje suradnje, TZ Raba i Lopara nastupaju bez Imperiala d.d., no turistima se dakako pružaju sve potrebne informacije, kako za druge smještajne kapacitete, tako i za one Imperialove.

 

 

Sajam u Beču

- Austrija je za otok Rab izuzetno važno emitivno tržište i već smo 15-ak godina prisutni na sajmu u Beču, kazao nam je direktor Ureda TZO Lopar Marin Mušćo, a uz Rab, na štandu HTZ-a prisutni su Lošinj, Cres, Pag, Šibenik, Jadrolinija, HGK, Kamping udruženje Hr, Zagreb... Inače, Austrijanci u strukturi noćenja i dolazaka na nivou otoka Raba čine 10-12%, tj. ostvaruju oko 30.000 dolazaka i oko 250.000 noćenja, a s obzirom da im je naše more najbliže, Austrijanci vrlo rado dolaze u Hrvatsku, pa tako i na Rab. Dobre su platežne moći i zanimaju ih uglavnom hoteli, zatim privatni smještaj, a vrlo malo interesa iskazuju za kampove. Vole se vraćati u destinaciju, tako da ima onih koji dolaze već preko 30 godina. Uglavnom ih zanima koje su novosti u ponudi destinacije, mogućnosti dolaska na otok i sl. Sajam traje do nedjelje, a nakon toga idu pripreme za slijedeće važne sajmove kao što su München, Nürnberg, Berlin..., zaključio je Mušćo.

Treba spomenuti i to da se na sajmu u Beču predstavlja i hotel Arbiana sa svojim zaposlenicima što je također promocija Raba i rapskog turističkog proizvoda.

 

Sajam CMT Stuttgart

Dok je direktor Ureda TZO Lopar na turističkom sajmu u Beču, od danas, 13. siječnja, pa sve do 21. siječnja 2018. traje sajam CMT Stuttgart u Njemačkoj, a na njemu se trenutačno nalaze direktorica Ureda TZG Rab Ivana Matušan i voditelj marketinga TZG Rab Luka Perčinić.

- Nijemci su poslovično najodaniji rapski turisti, osim što su broj jedan po broju dolazaka i noćenja, koriste sve oblike smještaja - od onog hotelskog preko smještaja u domaćinstvu pa sve do smještaja u kampovima. Kao turisti su vrlo zahvalni, pristupačni i odani, međutim kako se mijenjaju trendovi u turizmu, i Rabljani se moraju sve više truditi oko njemačkih turista, kazala nam je direktorica Ureda TZG Raba Ivana Matušan.

Sajam u Stuttgartu ove godine slavi čak 50 godina svojeg postojanja, prvotno pod nazivom Motor Sport Freizeit, međutim od 1973. mijenja ime u ono današnje - Caravan Motor Tourismus, te je upravo ove godine prigodno otvorena još jedna, deseta hala. Sajam CMT Stuttgart  2018 broji čak 2.192 izlagača iz 100 zemalja kao i 360 gradova i regija, a zemlje partneri su Panama i Mađarska, dok je partnerska regija ove godine Trentino. Sajam se prostire na čak 120.000 m2, a od spomenutih 10 hala, 6 je vezano za kamping, dok je 4 hala vezano za turizam. Rab i Lopar se nalaze na Kvarnerovom štandu u hali 9 zajedno s predstavnicima TZ otoka Krka - kampovi otoka Krka, Camping Glavotok Krk, Cresanka d.d. Cres, Jadranka Kampovi - Losinj, TZG Crikivenica - Jadran Crikvenica. Inače, na sajmu u Stuttgartu zastupljena je i cjelokupna hrvatska ponuda na HTZ-ovom štandu u hali 6.

Pročitano 2129 puta
Rab Danas

Nezavisni portal otoka Raba - Uvijek na Vašoj strani!

Facebook stranica: www.facebook.com/rapskilist | Pošalji e-mail: rabdanas@gmail.com

Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Contact Details

  • Mobile
    095 900 5450

Social Profiles

 

 RAT1 600

seakayakcroatia

 

BANNER350 BarbaSIME1