logo mix

Rab Danas

Nezavisni internetski portal otoka Raba

OLUJIC 1400X179

 

Četvrtak, 08 Veljača 2018 13:37

FOTO-VREMEPLOV / Svečani ispraćaj prijatelja iz San Marina nakon potpisivanja Povelje o prijateljstvu 1968. godine

Autor:
Ocijeni sadržaj
(4 glasa/-ova)
FOTO-VREMEPLOV / Svečani ispraćaj prijatelja iz San Marina nakon potpisivanja Povelje o prijateljstvu 1968. godine Izvor: Mladen Mišo Šćerbe

Gospodin Ivan Šegota - Mile, dostavio nam je ovu doista povijesnu fotografiju kojom je ovjekovječen svečani ispraćaj delegacije Republike San Marino nakon potpisivanja Povelje o suradnji i prijateljstvu 1968. godine. Fotografija bilježi trenutak kada prijatelji iz San Marina trajektom "Rabljanka" isplovljavaju iz luke Rab prema Jablancu, a s Nove rive ih muzicirajući pozdravljaju članovi gradske limene glazbe Rab.

 

Treba svakako spomenuti i to da je gospodinu Šegoti, koji je i sam kao član tadašnjeg sastava Glazbe prisustvovao ovom događaju, fotografiju ljubazno dostavio gospodin Mladen Šćerbe - Mišo, pa se i njemu ovim putem zahvaljujemo.

- Fotografija, čije nam je autorstvo za sada još uvijek nepoznato, višestruko je zanimljiva, kazao nam je gospodin Šegota, osobito ako znamo da je te 1968. godine rapska Glazba obilježila 55 godina postojanja i djelovanja, a da ove 2018. slavi svoju 105. obljetnicu. Ujedno se obilježava 50 godina od potpisivanja Povelje o suradnji i prijateljstvu između Republike San Marino i grada Raba.

Kao tadašnji, ali i današnji aktivni član Limene glazbe DVD-a Rab, gospodin Mile Šegota uspio je raspoznati većinu svojih kolega glazbenika s fotografije, pa nam je dao i popis njihovih imena: Franjo Habazin - dirigent, Ante - Tonči Sokolić, Božo Semiteko, Ante - Tonko Pereza, Mladen Dumičić, Frane Fakineti, Ivan Karavanić, Petar Jurić, Mihovil Domijan - Mićelin, Josip Maškarin - Špicko, Dušan Kaldana, Vlado Mlacović - Kokeza, svi do sada nabrojani glazbenici više na žalost nisu među nama, a od danas živućih na fotografiji su; Josip Fafanđel - Bepo, Ivan Šegota - Mile, Josip Sokolić, Žarko Vidas - oni i danas aktivno sviraju u Glazbi, dok Ivan Pende i Mladenko Kocijan, nažalost zbog narušenog zdravlja, više ne sviraju.

Iako nije u potpunosti siguran, gospodinu Šegoti se čini da je na fotografiji i Josip Dumičić (rastom najviši glazbenik) koji također više ne svira u Glazbi.

Još jednom hvala gospodinu Ivanu Šegoti - Milu na malenoj rekonstrukciji ovog dokumentaristički zanimljivog foto zapisa.

Pročitano 1539 puta
Hrvoje Hodak

Urednik web portala Rab Danas i časopisa Rapski list

www.facebook.com/rapskilist | Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Contact Details

  • Mobile
    095 900 5450

 

 RAT1 600

seakayakcroatia

 

BANNER350 BarbaSIME1