Home Vijesti Najuspješniji hrvatski malonogometni trener Mato Stanković posjetio Općinu Lopar

Najuspješniji hrvatski malonogometni trener Mato Stanković posjetio Općinu Lopar

0
Najuspješniji hrvatski malonogometni trener Mato Stanković posjetio Općinu Lopar

Foto: Foto: Hrvoje Hodak

 

Zamijenik načelnika Općine Lopar Dominik Paparić najprije je pozdravio dragog gosta zahvalivši mu na njegovoj posjeti Loparu i spremnosti da vlastitim savjetima i iskustvom pripomogne malonogometnu klupsku scenu manjih lokalnih zajednica. Kako bi dao okvirnu sliku o tome u kojoj mjeri Općina uspjeva pratiti javne potrebe u sportu za 2018. godinu, Paparić je spomenu i to da će Općina Lopar primjerice za aktivnosti DŠR “Lopar” u 2018. godini izdvojiti 74.000,00 kn, za MNK LOPAR 40.000,00 kn, dok će isti iznos (40.000,00 kn) biti izdvojen Malonogometnom klubu “RAB” za sudjelovanje u II. malonogometnoj ligi.

Rab danas oglas

Unatoč velikim uspjesima i bogatoj sportskoj karijeri Stanković je uvijek spreman pružiti ruku svakome, dati savjet, odazvati se na poziv i doći i u namanju sredinu ne bi li tako ispunio svoju sportsku misiju

Ono što posebno veseli je dovršenje prve faze gradnje polivalentne sportske dvorane u Loparu, čijim će se potpunim dovršenjem znatno obogatiti sportski život Lopara. Bilo je zanimljivo čuti savjete izbornika Stankovića o važnosti kvalitetno postavljenog parketa ili o sportsko-turističkoj valorizaciji jednog takvog polivalentnog objekta.

Zamoljen da se dodatno sam predstavi, izbornik Stanković prisutnima je u vijećnici u nekoliko rečenica sažeo svoj doista impresivan sportski put i brojna postignuća u nas i po svijetu.

Mato Stanković, Konavljanin, prof. Kineziologije, bez konkurencije najuspješniji je hrvatski malonogometni trener. Godine 2000. počeo je trenirati Split Gašperov s kojim je zaredom osvojio pet prvenstava i pet Kupova, zatim treće mjesto u Ligi prvaka, a tri puta su bili među 16 najboljih u Europi. Kao trener osvojio je brojne trofeje, kupove i prvenstva, a od 2006. do 2009. godine bio je izbornik Libije, s kojom je osvojio Afričko prvenstvo, dva arapska prvenstva i izborio plasman na Svjetsko prvenstvo u Brazilu 2008. godine. To je bio prvi put da se ijedan libijski sport plasirao na bilo koje SP, da je izašao izvan države. Izbornik Hrvatske reprezentacije je postao 2010. godine i nakon godinu dana s njom je osvojio Mediteranski kup. Mato Stanković je odveo Hrvatsku na završnicu EP-a 2014. u Belgiju. Isto je Konavljanin uspio i poslije toga te je reprezentacija igrala na EP-u i 2016. u Srbiji. Dvije godine prije Belgije Hrvatska je bila domaćin EP-a kada je igrala polufinale, bila četvrta, a što je najveći uspjeh.

Unatoč velikim uspjesima i bogatoj sportskoj karijeri Stanković je uvijek spreman pružiti ruku svakome, dati savjet, odazvati se na poziv i doći i u namanju sredinu ne bi li tako ispunio svoju sportsku misiju.

Po završetku razgovora u loparskoj općinskoj vijećnici svi skupa otišli su u kratak obilazak obližnjeg gradilišta sportske dvorane.

KOMENTIRAJ ČLANAK

Molimo, unesite Vaš komentar!
Molimo, ovdje unesite Vaše ime