logo mix

Rab Danas

Nezavisni internetski portal otoka Raba

×

Upozorenje

JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 746
Ponedjeljak, 30 Ožujak 2015 17:47

Konstituirano gradsko vijeće Grada Raba

Napisao/la
Ocijeni sadržaj
(0 glasa/-ova)
Snimio: Hrvoje Hodak Snimio: Hrvoje Hodak

Konstituirajuću sjednicu rapskog Gradskog vijeća sazvala je i službeno započela gospođa Jasna Turak, od ministra uprave u Vladi RH opunomoćena predstojnica Ureda državne uprave PGŽ-a. Vjećnike, goste i prisutne medije najprije je pozdravio novi gradonačelnik Raba gospodin Nikola Grgurić.

Potom je u svojstvu predsjednika Mandatne komisije nositelj pobjedničke liste koalicije predvođene HDZ-om, dr. Boris Bačić podnio podulje izvješće u kojem je prezentirao rezultate prijevremenih izbora, koji su na Rabu održani 8. ožujka 2015. Nakon toga dr. Bačić je nakratko, do imenovanja predsjednika Gradskog vijeća, preuzeo ulogu predsjedanja Vijećem.

Većinu od osam vijećnika u novom sastavu Gradskog vijeća Raba čini koalicija stranaka predvođena HDZ-om. Jednog vijećnika, Zdenka Matijevića, ima njegova Nezavisna lista, dok oporbu, kao i u prošlom sazivu čini šest vijećnika s liste koju je predvodila bivša gradonačelnica Rosanda Krstinić Gušćić. Zanimljivo je da su na mjesta predsjednika i dva potpredsjednika Gradskog vijeća izabrane iste osobe koje su te funkcije obnašale i prije prijevremenih izbora.

Željko Peran ponovno je predsjednik Gradskog vijeća, dok su potpredsjednici Slobodan Frankić iz redova vladajuće većine i oporbeni Ivica Lupić. U nastavku sjednice Vijeća nakon njegova konstituiranja prihvaćena je dopuna dnevnog reda kojom su, na prijedlog većine u Gradskom vijeću, izglasani članovi četiriju komisija i Vijeća za odobravanje koncesija, a niti jedan od pet prijedloga kojima je u ta tijela svojeg kandidata predložila oporba, nije prihvaćen.

Uz napomenu da je konstituirajuća sjednica Gradskog vijeća bila zakazana s početkom u 12 sati, njen drugi, iznimno važan dio, održat će se nešto kasnije – s početkom iu 16 sati. U tom dijelu sjednice glasat će se o prihvaćanju Prijedloga konsolidiranog Proračuna Grada Raba za 2015. godinu.

Pročitano 1637 puta

Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

 

 RAT1 600

seakayakcroatia

 

BANNER350 BarbaSIME1