Home Vijesti Započeo dvotjedni tečaj izrade keramike (lončarstva) u Loparu

Započeo dvotjedni tečaj izrade keramike (lončarstva) u Loparu

0
Započeo dvotjedni tečaj izrade keramike (lončarstva) u Loparu

Foto: Izvor: CZK Lopar

{gallery}Loncarstvo{/gallery} 

 

Rab danas oglas

Polaznici će imati priliku okušati se u modeliranju gline rukama, a bit će upoznati i s tradicionalnim (mehaničkim) i električnim lončarskim kolom kako bi uvidjeli koliki je civilizacijski iskorak postignut izumom lončarskog kola čime je izrada glinenog posuđa postala jednostavnija, preciznija i profinjenija.

 

Izložba “Umjetnost oblikovanja zemlje”

Uslijedit će oslikavanje, glaziranje i paljenje keramike, a radovi polaznika javnosti će biti predstavljeni izložbom „Umjetnost oblikovanja zemlje“ koja je predviđena za 17. travnja u sklopu programa obilježavanja Dana planeta. Riječ je zapravo o izložbi cvijeća koje će biti posađeno u keramičke zdjele izrađene i ukrašene na radionicama.

 

Ciklus radionica provodi se u sklopu projekta „Kreativnost u svakodnevici“ koji će biti financiran sredstvima Primorsko-goranske županije i Općine Lopar te su za polaznike besplatne. Ovaj projekt Centra za kulturu Lopar provodi se već drugu godinu zaredom s ciljem poticanja kulturno-umjetničkog amaterizma te aktivnog uključivanja stanovništva u programe u kulturi.

KOMENTIRAJ ČLANAK

Molimo, unesite Vaš komentar!
Molimo, ovdje unesite Vaše ime