Home Vijesti Loparski dio Festivala znanosti naišao na veliki odaziv djece

Loparski dio Festivala znanosti naišao na veliki odaziv djece

0
Loparski dio Festivala znanosti naišao na veliki odaziv djece

Foto: Izvor: CZK Lopar

 

Pod vodstvom Maria Poleta jedna skupina djece modelirala je tungusku ekspolziju, druga skupina pod vodstvom Ljerke Marjanac i Marine Čalogović izrađivala je model i šetalište dinosaura, a nakon toga pod vodstvom Tihomira Marjanca i Maria Poleta polaznici su naučili što su to impakti i kako nastaju. Zbog velikog odaziva, djeca su podijeljena u manje skupine te su radionice ponovljene kako bi u njima svi mogli sudjelovati. Sadržaji su bili prilagođeni uzrastu djece te su kroz igru i zabavu razvili nove interese te ponešto naučili. Jutarnji dio programa odvijao se u TN San Marino i na Rajskoj plaži te ovim putem zahvaljujemo Imperialu d.d. tj. Valamaru na ustupljenom prostoru za provedbu programa.

Rab danas oglas

 

 

U popodnevnim satima uslijedila je edukativna šetnja geostazom pod vodstvom Tihomira Marjanca. Uz uživanje u prekrasnom vremenu i jedinstvenim loparskim krajolicima, prisutni su upoznati s katastrofalnim potresom magnitude preko 7 stupnjeva Richterove ljestvice koji je u davnoj prošlosti pogodio područje Raba te se njegovi tragovi najbolje vide na stijenama u Loparu. 

 

Loparski dio Festivala znanosti organiziran je u suradnji udruge ProGEO-Hrvatska s Centrom za kulturu Lopar uz potporu Općine Lopar.

 

KOMENTIRAJ ČLANAK

Molimo, unesite Vaš komentar!
Molimo, ovdje unesite Vaše ime