Home Vijesti Rapskoj posadi prestižni Kup trofejnog ulova na komiškom Big Game Fishingu

Rapskoj posadi prestižni Kup trofejnog ulova na komiškom Big Game Fishingu

0
Rapskoj posadi prestižni Kup trofejnog ulova na komiškom Big Game Fishingu

Foto: RabDanas


Naime, atraktivni Big-game fishing, kojeg neki nazivaju i offshore sportskim ribolovom, zapravo je pustolovni lov na otvorenom moru za velikom koštunjavom ribom poput tune i sabljarke koji zahtjeva jaku volju i tjelesnu spremnost natjecatelja, ali i pouzdan, dovoljno velik, brz i stabilan brod što boljih plovnih karakteristika. Rapski ELEVEN „Petiva“ upravo je takav brod opremljen stolicom za ribolov (fishing chair), potrebnim štapovima i rolama za izvlačenje najvećih primjeraka tuna, pasa, sabljarki.

Višestruki uspjeh Raba

Uz kapetana Joška Čupića trofejnu rapsku posadu čine Boris Pičuljan, Joško Perčinić i Igor Zdenjak. Naime, ovaj je pustolovni rapski tim koji već 4. godine sudjeluje na komiškom Big Game Fishing-u, već prvog dana turnira, u 9. minuti nakon starta, podignuo svoj najveći ulov.

Rab danas oglas

– Start prema poštama u komiškom akvatoriju (Biševo, Svetac i prema Veloj luci) bio je ujutro u 8 sati. Udicu smo spustili prema striktnim propozicijama u 9 sati, a već u 9.09 riba nam je bila na njoj. Bila je to, kako nam je rekao kapetan Čupić, prva riba zakačena na udici i prva izvađena na brod, a ispostavilo se da do kraja turnira nije bilo trofejnijeg ulova. Naime, od prije nekoliko godina tuna se u sportskom ribolovu lovi na principu “ulovi i pusti” (catch and release), a samo se validni primjerci iznad 50 kg vade na palubu.

Da uspjeh po Rab bude veći zaslužna je i slovenska posada broda “Lolita” kapetana Saše Apostolovskog. Oni su naime ukupni pobjednici petog izdanja međunarodnog nadmetanja u ribolovu “Big game Komiža 2015.”, a njihov brod „Lolita“, također je ponos brodogradnje Pičuljan Marine, model Rab 830.

Big Game Fishing turnir na Rabu?

Još je zanimljivije to što su naši momci s broda „Petiva“ skupa sa slovenskom posadom broda „Lolita“, početkom 2015. oformili Big Game Club Rab, a među 12 članova osnivačke skupštine nalazi se i kapetan Sašo Apostolovski. Cilj osnivanja ovog kluba, rekao nam je kapetan Čupić, osim same promocije Raba, svakako je i dovođenje Big Game turnira na Rab, a izgleda da postoje realne šanse da se takav plan i realizira u bližoj budućnosti, no pritom treba pametno planirati termin turnira koji mora pratiti prirodni migracijski ciklus tune u Jadranu.

U svakom slučaju ovo je golem uspjeh rapskih Big Game ribolovaca, kojima od srca čestitamo, a uvjereni smo da ćemo ovakav atraktivni turnir, zahvaljujući prvenstveno njihovom naporu, uskoro moći pratiti i u akvatoriju Raba.

KOMENTIRAJ ČLANAK

Molimo, unesite Vaš komentar!
Molimo, ovdje unesite Vaše ime