Home Vijesti Održana humanitarna biciklijada potpore djeci i roditeljima Udruge PINOKIO

Održana humanitarna biciklijada potpore djeci i roditeljima Udruge PINOKIO

0
Održana humanitarna biciklijada potpore djeci i roditeljima Udruge PINOKIO

Foto: Foto (naslovna i galerija): Petar Lupić

Na samom startu biciklijade “gRab the Bike and Ride for Pinokio”, okupilo se 70 biciklista koji su pažljivo odabranu rutu odvozili onako kako je i dogovoreno, umjerenim tempom i u duhu sportskog zajedništva, s akcentom na upoznavanje prirodnih obilježja otoka Raba. Uz malo dobre volje, biciklisti najrazličitije životne dobi, doista su mogli uživati u lijepoj prirodi, čistom zraku i bogomdanom vremenu i još su k tome svojom aktivnošću na lijep način doprinijeli većoj vidljivosti onih roditelja koji, najčešće skriveni od javnosti i marginalizirani od sustava, sami biju bitke za bolje životne i zdravstvene uvjete svoje djece.

 

Rab danas oglas

 

Planom ovog opuštenog bicikliranja bile su predviđene i 4. info točke na kojima je biciklistima zanimljiva info-predavanja održala članica Udruge turističkih vodiča otoka Raba, Kristina Maškarin, kojoj se na 3. info točki (Geopark Rab) pridružio i upravitelj Šumarije Rab, Boris Belamarić. Na 2. info točki u uvali Kandarola, nakon pauze za okrijepu, fotograf Petar Lupić snimio je i zajedničku fotografiju svih sudionika biciklijade.

 

 

Biciklijada je završila tamo gdje je i startala, na Trgu sv. Kristofora, gdje su vrijedni djelatnici Imperiala d.d. Rab – managed by Valamar, u najvećoj otočnoj tavi, za sve sudionike, pripremili rapske šurlice sa šparogama.

 

KOMENTIRAJ ČLANAK

Molimo, unesite Vaš komentar!
Molimo, ovdje unesite Vaše ime