Home Vijesti Nesvakidašnje krštenje na Novoj rivi – Autobus kao razglednica Raba koju s ponosom šaljemo u svijet

Nesvakidašnje krštenje na Novoj rivi – Autobus kao razglednica Raba koju s ponosom šaljemo u svijet

0
Nesvakidašnje krštenje na Novoj rivi – Autobus kao razglednica Raba koju s ponosom šaljemo u svijet

Foto: Foto: Petar Lupić & Hrvoje Hodak

 

Svečanim krštenjem ovog autobusa koji predstavlja otok Rab, objedinjujući Općinu Lopar i Grad Rab fotografijjama prepoznatljive vizure grada sa zvonicima i Rajske plaže, korak smo bliže svima onima koji žele otkriti naš mali raj, doživjeti prirodne ljjepote i osjetiti gostoprimstvo temeljeno na stoljetnoj turističkoj tradiciji. Stoga neka ovaj autobus bude razglednica koju s ponosom šaljemo u svijet.” (Nikola Grgurić)

Rab danas oglas

Sabtours je nesumljivo vrijedan i dokazani dugogodišnji partner rapskoga turizma, posebno u grupnom segmentu putovanja s najvišim standardima kvalitete. I ovom novom suradnjom, kojom je njihov luksuzni autobus marke “Mercedes” impresivnih karakteristika, pretvoren u putujuću turističku reklamu otoka Raba, dat je poseban, vidljivi, poticaj jačanju tog partnerstva, na obostrano zadovoljstvo.

 

U ime organizatora svečanosti TZG Raba i TZO LoparaNedjeljko Mikelić pozdravio je na samom početku gardonačelnika Nikolu Grgurića i njegove suradnike, predstavnike Općine Lopar, predstavnike Sabtoursa iz Linza, predstavnike Valamar Riviere d.d., predstavnike Imperiala d.d., predstavnike HTZ-a, predstavnike Rapske plovidbe d.d., rapskog provikara mons. Mladena Mrakovčića, direktore obiju otočkih turističkih zajednica, Ivanu Matušan (TZG Rab) i Marina Mušća (TZO Lopar), te sve sudionike i goste ove male svečanosti.

 

 

Okupljenima se zatim obratio jedan od vlasnika i marketing menadžer Sabtoursa mag. Carl Raml koji je vrlo emotivno progovorio o povijesti doista duge suradnje ovog austijskog autobusnog turoperatora i Raba. Prisjetio se Carl Raml samih početaka i davne 1963. godine kada je njegov otac u ime Sabtoursa potpisao prvi ugovor s tadašnjim predstavnicima Imperiala, spomenuvši na kraju kako nakon toliko godina otok Rab smatra svojim drugim domom.

 

Oslikan motivima grada Raba i Rajske plaže, autobus će 5 godina promovirati turističku ponudu otoka Raba kao jedinstvene turističke destinacije.

 

Nakon njega ovlašteni prokurist zadužen za autobusni program Sabtoursa, gospodin Bernhard Hehenberger, rekao je nešto više o voznim karakteristikama samog autobusa, a zatim su se okupljenima obratili direktor predstavništva HTZ-a u Austriji (koje pokriva i Švicarsku) gospodin Ranko Vlatković, te u ime Imperiala d. d. Rab, managed by Valamar, gospođa Kristijana Ribarić Matušan.

 

U prigodnom programu nastupili su članovi Limene glazbe DVD-a Rab, dječja folklorna sekcija KUD-a San Marino iz Lopara te Ženska klapa Anima Arbae, a neposredno prije samog čina krštenja prisutnima na svečanosti se obratio i gradonačelnik Raba Nikola Grgurić koji je među ostalim kazao kako mu je izuzetna čast što danas, nakon 55 godina uspješne suradnje Sabtoursa s otokom Rabom, s ponosom može reći da je put koji je utrt davne 1963. godine rezultirao čvrstom povezanošću i prijateljstvom između naših vjernih posjetitelja iz Austrije i Rabljana. Grgurić je posebno zahvalio gospodinu Carlu Ramlu na svemu što su njegova obitelj i on sam učinili za Rab i rapski turizam kroz proteklih više od pola stoljeća, te gospođi Kristijani Ribarić Matušan koja je u ime Imperiala Rab – managed by Valamar, ideju ovako oslikanog autobusa prezentirala turističkom vijeću TZG Raba.

“Ovaj za sve nas simboličan projekt nije samo marketinški izvanredan, već je ovo projekt koji pokazuje kako jedna životna sredina i poznata turistička destinacija poput otoka Raba, mora zajedničkom suradnjom dviju jedinica lokalne samouprave i dviju turističkih zajednica voditi i promišljati otok kao jedinstveni turistički proizvod i destinaciju. Svečanim krštenjem ovog autobusa koji predstavlja otok Rab, objedinjujući Općinu Lopar i Grad Rab fotografijjama prepoznatljive vizure grada sa zvonicima i Rajske plaže, korak smo bliže svima onima koji žele otkriti naš mali raj, doživjeti prirodne ljjepote i osjetiti gostoprimstvo temeljeno na stoljetnoj turističkoj tradiciji. Stoga neka ovaj autobus bude razglednica koju s ponosom šaljemo u svijet”, zaključio je Grgurić.

 

 

Uslijedio je sam čin krštenja od strane mons. Mladena Mrakovčića uz čitanje psalma 121 te blagoslov vozila i putnika koji će njime putovati, a gradonačelniku Grguriću je kao kumu autobusa simbolično pripala čast otvoriti šampanjac i njime zaliti autobus. Za sve sudionike i goste ove svečanosti na Novoj rivi priređen je i mali domijenak u režiji Imperialovih ugostitelja, a mogle su se degustirati i posebno pripremljene stilizirane Rapske torte Pekarnice Vilma kojima su ispisana slova SABTOURS – RAB.

KOMENTIRAJ ČLANAK

Molimo, unesite Vaš komentar!
Molimo, ovdje unesite Vaše ime