logo mix

Rab Danas

Nezavisni internetski portal otoka Raba

×

Upozorenje

JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 831
Ponedjeljak, 14 Svibanj 2018 11:23

Dječji vrtić „Pahuljica” obilježio Mjesec planete Zemlje

Napisao/la
Ocijeni sadržaj
(1 glas)

Tijekom travnja Dječji vrtić „Pahuljica” obilježio je, u suradnji s komunalnim poduzećem Dundovo, Mjesec planete Zemlje. Bio je to mjesec prepun aktivnosti i događaja. U petak, 13. travnja, u Kinu Rab izvedena je predstava „Priča o kapljici Karli, odgojno-obrazovne skupine Pužići, za građanstvo i razrednu nastavu OŠ Ivana Rabljanina. U ponedjeljak, 16. travnja, djeca su imala priliku pogledati predstavu „Velika staklena avantura“ s dominantnom ekološkom porukom, dar komunalnog poduzeća Dundovo.

 

 

Prikupili 2 tone starog papira i oslikali veliki kontejner

Također, tijekom čitavog mjeseca travnja, kažu iz DV „Pahuljica", sakupljali smo stari papir i redovito vagali prikupljeno. Na kraju mjeseca utvrdili smo da smo prikupili otprilike 2 tone starog papira, a u tome su najuspješnije bile odgojno-obrazovne skupine Krijesnice i Iskrice koje su osvojile izlet autobusom u Lopar što je također dar komunalne tvrtke Dundovo. Osim toga, oslikali smo i veliki kontejner za odlaganje stare odjeće koji će tako oslikan krasiti naš otok. 

 

U skupinama su provedene razne eko aktivnosti kao što je selektivno sakupljanje otpada, recikliranje papira, slikanje na recikliranom papiru, recikliranje pastela, izrada raznih predmeta od recikliranog materijala i slično. Od izrađenih predmeta upriličena je u rapskom vrtiću i zanimljiva eko izložba. 

 

DV „Pahuljica" se zahvaljuje komunalnim poduzećima na suradnji te roditeljima na velikom angažmanu oko sakupljanja starog papira.

Pročitano 867 puta

Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

 

 RAT1 600

seakayakcroatia

 

BANNER350 BarbaSIME1