Home Vijesti DVD Rab s dvije ekipe pomlatka na Županijskom vatrogasnom natjecanju u Ravnoj Gori

DVD Rab s dvije ekipe pomlatka na Županijskom vatrogasnom natjecanju u Ravnoj Gori

0
DVD Rab s dvije ekipe pomlatka na Županijskom vatrogasnom natjecanju u Ravnoj Gori

Foto: Izvor/Foto: DVD Rab

 

Pomladak DVD-a Rab zauzeo solidno 8. mjesto među 22 ekipe

Značajno je za napomenuti kako je ove godine po prvi puta DVD Rab na natjecanje uputio dvije ekipe pomlatka pod vodstvom voditelja pomlatka Marka Matića inače dugogodišnjeg operativnog vatrogasca u postrojbi DVD-a Rab. Obje ekipe su bile sastavljene od pripadnika oba spola, ali prema pravilniku takve ekipe spadaju u mušku konkurenciju.

Rab danas oglas

U kategoriji pomlatka (od 6 do 12 godina) nastupilo je 37 natjecateljskih odjeljenja i to 22 u muškoj konkurenciji te osam u ženskoj konkurenciji, dok je sedam natjecateljskih odjeljenja nastupilo izvan konkurencije. U muškoj konkurenciji pomlatka prvo mjesto je osvojila ekipa DVD-a Brod Moravice, drugo mjesto DVD Vrata, a treće DVD Ravna Gora. DVD Rab je osvojio solidno 8. mjesto. U ženskoj konkurenciji pomlatka prvo mjesto osvojila je ekipa DVD-a Lokve, drugo DVD-a Vrbovsko dok je treće mjesto osvojila ekipa DVD-a Skrad. U kategoriji van konkurencije nastupila je druga ekipa DVD-a Rab.

 

U kategoriji mladeži (od 12 do 16 godina) nastupilo je ukupno 13 natjecateljskih odjeljenja i to sedam u muškoj konkurenciji, četiri u ženskoj konkurenciji te su dva odjeljenja nastupila van konkurencije.

 

Prvo mjesto u kategoriji muške mladeži ostvarla je ekipa DVD-a San Marino Novi Vinodolski, drugo mjesto osojila je ekipa DVD-a Sušak, dok je treće mjesto osvojilo natjecateljsko odjeljenje DVD-a Klana.

 

I u kategoriji ženske mladeži najbolji rezultat i prvo mjesto osovijila je ekipa DVD-a San Marino Novi Vinodolski, dok je drugo mjesto osvojila DVD-a Klana, a treće mjesto pripalo je ekipi DVD-a Škrljevo.

 

Značajno je za napomenuti kako je ove godine po prvi puta DVD Rab na natjecanje uputio dvije ekipe pomlatka pod vodstvom voditelja pomlatka Marka Matića inače dugogodišnjeg operativnog vatrogasca u postrojbi DVD-a Rab. Obje ekipe su bile sastavljene od pripadnika oba spola, ali prema pravilniku takve ekipe spadaju u mušku konkurenciju.

 

 

Rade Stanisavljević u ulozi suca na Županijskom vatrogasnom natjecanju

Vatreno krštenje na ovom natjecanju imao je novopečeni sudac – također dugogodišnji rapski operativni vatrogasac Rade Stanisavljević ujedno i voditelj mladeži u DVD-u Rab.

 

Dirljiva zahvala kapetanica rapskih vatrogasnih ekipa

Zapovjednik rapskih vatrogasaca Milivoj Ličina, u svom obraćanju rekao je da ovih 19 članova pomlatka predstavljaju ponos DVD-a Rab i zalog da će operativni vatrogasci imati svoje nasljednike. Čestitao je voditeljima mladeži na trudu i ostvarenom uspijehu, a čestitku je uputio i Radi Stanisavljeviću na položenom ispitu za vatrogasnog suca i prvom suđenju.

Posebno dirljiv trenutak za voditelje mladeži, prisutne roditelje, vatrogasce i članove ekipa bio je govor kapetanica rapskih ekipa pomlatka Doris Kurelić i Elene Pičuljan koje su se zahvalile DVD-u Rab, zapovjednku i predsjedniku DVD-a kao i svim članovima i posebno voditeljima u ime obje ekipe što su im omogućili da budu dio rapske vatrogasne obitelji, da redovno treniraju s njima i da im omogućavaju odlazak na takmičenja.

 

Zapovjednik rapskih vatrogasaca Milivoj Ličina, u svom obraćanju rekao je da ovih 19 članova pomlatka predstavljaju ponos DVD-a Rab i zalog da će operativni vatrogasci imati svoje nasljednike. Čestitao je voditeljima mladeži na trudu i ostvarenom uspijehu, a čestitku je uputio i Radi Stanisavljeviću na položenom ispitu za vatrogasnog suca i prvom suđenju.

 

Voditelj pomlatka Marko Matić u svom govoru istaknuo je kako mu je želja da se u budućnosti u rad DVD-a Rab uključi što više djece te da mu je želja da se u narednom periodu ovakvo takmičenje održi i na našem otoku što je i svojevrsna poruka zapovjedniku rapskih vatrogasaca.

KOMENTIRAJ ČLANAK

Molimo, unesite Vaš komentar!
Molimo, ovdje unesite Vaše ime