logo mix

Rab Danas

Nezavisni internetski portal otoka Raba

Četvrtak, 07 Lipanj 2018 12:35

Rapski učenici drugi na Eko-kvizu znanja održanom na XV. susretu škola u Malinskoj na Krku

Napisao/la Ervina Pahljina
Ocijeni sadržaj
(2 glasa/-ova)
Rapski učenici drugi na Eko-kvizu znanja održanom na XV. susretu škola u Malinskoj na Krku Foto/Izvor: OŠ Ivana Rabljanina Rab

Učenici četvrtih razreda OŠ Ivana Rabljanina Rab i ove godine sudjelovali su na Eko-kvizu o odvojenom sakupljanju otpada. Ovogodišnji XV. po redu susret otočnih osnovnih škola održao se u Malinskoj u OŠ Fran Krsto Frankopan na otoku Krku, 5.lipnja 2018. Susret na kojem su sudjelovali učenici šest otočkih osnovnih škola sa Krka, Cresa, Lošinja i Raba, zajednički su organizirali Društvo Naša djeca Mali Lošinj i Županijski aktiv razredne nastave.

 

Tema ovogodišnjeg Eko-kviza bila je Igračka od eko materijala. Nakon pozdravnih riječi domaćina, rapski su učenici kroz čakavsku pjesmu naše učenice Katarine Mikelić, te su uz vodstvo Tonke Hodak i Damjana Kaštelana, prezentirali svoju školu i ovogodišnju temu kviza. 

 

Učenici su od eko materijala izradili čarobnu kutiju igračaka i osmislili pravo malo kazalište. Izradili su i šurlice od trstike - igračku naših predaka.

 

Sjajni drugi, na bod do pobjede u kvizu znanja!

Nakon predstavljanja, uslijedio je i dugo iščekivani Eko-kviz koji se sastojao od kviza znanja i sportskog dijela natjecanja. U kvizu znanja glasnogovornica OŠ Ivana Rabljanina Rab bila je Isabella Dumić, a odličnom suradnjom Isabelle s ostalim učenicima, naša je škola osvojila visoko drugo mjesto. Pobjeda nam je izmaknula za svega jedan bod!

 

Najbolji u potezanju konopa

U drugom dijelu natjecanja uslijedile su sportske igre (trčanje sa krumpirom u žlici, skakanje u vreći i potezanje konopa). U sportskom natjecanju osvojili smo 5.mjesto, no moramo spomenuti da su naši pobijedili u kategoriji potezanja konopa.

 

Zahvala ide sponzoru ovog edukativnog izleta na Krk, Komunalnom poduzeću Dundovo, ali i gospodinu Anđelku Brni za veliku pomoć u izradi šurlica. Zahvala također ide i učiteljici Tanji Plješa koja je izradila sliku koju smo poklonili školi u Malinskoj.

Pročitano 1118 puta

seakayakcroatia