Home Vijesti Rapski učenici drugi na Eko-kvizu znanja održanom na XV. susretu škola u Malinskoj na Krku

Rapski učenici drugi na Eko-kvizu znanja održanom na XV. susretu škola u Malinskoj na Krku

0
Rapski učenici drugi na Eko-kvizu znanja održanom na XV. susretu škola u Malinskoj na Krku

Foto: Foto/Izvor: OŠ Ivana Rabljanina Rab

 

Tema ovogodišnjeg Eko-kviza bila je Igračka od eko materijala. Nakon pozdravnih riječi domaćina, rapski su učenici kroz čakavsku pjesmu naše učenice Katarine Mikelić, te su uz vodstvo Tonke Hodak i Damjana Kaštelana, prezentirali svoju školu i ovogodišnju temu kviza. 

Rab danas oglas

 

Učenici su od eko materijala izradili čarobnu kutiju igračaka i osmislili pravo malo kazalište. Izradili su i šurlice od trstike – igračku naših predaka.

 

Sjajni drugi, na bod do pobjede u kvizu znanja!

Nakon predstavljanja, uslijedio je i dugo iščekivani Eko-kviz koji se sastojao od kviza znanja i sportskog dijela natjecanja. U kvizu znanja glasnogovornica OŠ Ivana Rabljanina Rab bila je Isabella Dumić, a odličnom suradnjom Isabelle s ostalim učenicima, naša je škola osvojila visoko drugo mjesto. Pobjeda nam je izmaknula za svega jedan bod!

 

Najbolji u potezanju konopa

U drugom dijelu natjecanja uslijedile su sportske igre (trčanje sa krumpirom u žlici, skakanje u vreći i potezanje konopa). U sportskom natjecanju osvojili smo 5.mjesto, no moramo spomenuti da su naši pobijedili u kategoriji potezanja konopa.

 

Zahvala ide sponzoru ovog edukativnog izleta na Krk, Komunalnom poduzeću Dundovo, ali i gospodinu Anđelku Brni za veliku pomoć u izradi šurlica. Zahvala također ide i učiteljici Tanji Plješa koja je izradila sliku koju smo poklonili školi u Malinskoj.

KOMENTIRAJ ČLANAK

Molimo, unesite Vaš komentar!
Molimo, ovdje unesite Vaše ime