logo mix

Rab Danas

Nezavisni internetski portal otoka Raba

OLUJIC 1400X179

 

×

Upozorenje

JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 749
Četvrtak, 06 Kolovoz 2015 09:58

Predstava na Kulici kao plod dramske radionice festivala FeDOR

Napisao/la
Ocijeni sadržaj
(0 glasa/-ova)
Predstava na Kulici kao plod dramske radionice festivala FeDOR Foto: Goran Novotny

Na „Kulici“ iznad Trga sv. Kristofora u ponedjeljak 3. kolovoza održana je neobična predstva pod nazivom „Vremeplov-tragovima Bele IV“. Djeca i mladi u dobi od 6- 22 godine, njih 33, sudionici su  kazališnog kampa u sklopu 6. FeDOr-a festivala dramskog odgoja, na kojemu su kroz dramske radionice obrađivali dio povijesti koji veže gradove Viroviticu, Zagreb i Rab.

U predstavi koja je podijeljenjena na devet filmskih kadraova mladi glumci vješto su prikazali putovanje Bele IV, između spomenutih gradova, njegove obitelji i svite, koji se sklanjaju pred Mongolima vođenim Batu Kanom. Jedinstven spoj radionica; animacije lutaka, borbi na sceni, tijelo u prostoru, glas i gluma, igra i improvizacija rezultirali su uličnom predstvaom na kojoj se publika , imali smo priliku čuti, vrlo dobro zabavljala. FeDOr se održava u organizaciji udruge „Pričalica“ iz Virovitice i partnerske, udruge Kocka iz Raba, uz podršku grada Virovitice i Raba i u partnerstvu sa Učeničkim domom Virovitica, Gradskim Muzejem Virovitica i Kazalištem Virovitica.

Autorica i voditeljica FeDOr-a je glumica i dramska pedagoginja Snježana Lančić-Prpić, asistenti; Ivan Slavić, Suzana Sokele, Ana Cmrečnjak, Martina Žagar, Izabela Kisić, Mihael Elijaš, i Davor Tarbuk. Sudionici; Lovro Milašinović, Maja Kapulica, Anastasija Dumić, Isabella Dumić, Mila Belić, Lorena Reljić, Dora Milašinović, Tonka Kapulica, Frane Španjol Macolić, Magdalena Španjol Macolić, Lara Ćapo, Maja Krstinić, Bruno Novotny, Sarah Galović Bakuta, Ena Marie Krstinić, Marija Ivić, Mara Kucjenić, Vana Hunček, Nadija Popović, Lea Bakota, Tina Majcenić, Lucija Vargović, Agava Kipšić, Leo Župan, Iva Nater, Dorotea Blažinčić.

Pročitano 2458 puta

Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Zadnji sadržaj od:

 

 RAT1 600

seakayakcroatia

 

BANNER350 BarbaSIME1