Home Vijesti Pobjednička strelica samostreličara Igora Markovinovića Rabljanima vratila prijelazni trofej

Pobjednička strelica samostreličara Igora Markovinovića Rabljanima vratila prijelazni trofej

0
Pobjednička strelica samostreličara Igora Markovinovića Rabljanima vratila prijelazni trofej

Foto: Foto: Hrvoje Hodak

 

Samom turniru prethodio je koreografski bogat nastup mlađe i starije sekcije Folklornog društva Rapski tanac, a po dopuštenju rapskoga kneza, gromoglasni pucanj topa, ispaljen s kule Smjelih, označio je početak atraktivnog viteškog nadmetanja.

Rab danas oglas

 

 

Časni sud je, po završetku strijeljanja, odmjerio da strelica zabijena najbliže središtu pripada rapskom samostreličaru Igoru Markovinoviću, a odmah do njegove bile su strelice drugoplasiranog sanmarinskog balestriera Paola Rossinija i trećeplasiranog Rabljanina Nikole Perkića. Uzdasi i aplauzi pratili su hitac svakog samostreličara, a slavodobitnik je svojim pobjedničkim hicem u ruke Rabljana na neko vrijeme vratio i srebrni prijelazni trofej.

 

U pauzi dok je Časni sud još pregledavao strelice, brojnu publiku svojim su nastupom oduševili članovi bubnjarske i plesne sekcije Udruge rapskih samostreličara, te na kraju zastavničari sanmarinskih balestrirera, vrhunski majstori u vještini rukovanja zastavama.     

 

 

Bila je to i lijepa prigoda za razmjenu poklona, a domaćine je posebno oduševio dar kojeg je vlastitim rukama 8 mjeseci izrađivao sanmarinski samostreličar Fernando Ceccoli. Riječ je drvenim maketama simbola Raba i San Marina – rapskog romaničkog Velog zvonika crkve Uznesenja Blažene Djevice Marije i neogotičke Gradske vijećnice San Marina (Palazzo Pubblico) koja je danas i zgrada vlade, predsjednika i kongresa Republike San Marino.

 

Dar gospodina Fernanda Ceccolija Gradu Rabu 

 

Uz glazbene tonove Jose Butorca i klape Vinčace, i bogatu gastro ponudu rapskog Imperiala, fešta je nastavljena do kasno u noć.

KOMENTIRAJ ČLANAK

Molimo, unesite Vaš komentar!
Molimo, ovdje unesite Vaše ime