logo mix

Rab Danas

Nezavisni internetski portal otoka Raba

×

Upozorenje

JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 746
Četvrtak, 09 Travanj 2015 07:44

Od sutra jače punjenje rapskih hotelskih kapaciteta

Napisao/la
Ocijeni sadržaj
(0 glasa/-ova)

Kao i u ostalim turističkim mjestima i na Rabu se ovih dana sređuju dojmovi vezani za ostvarene rezultate u vrijeme Uskrsa, ili, točnije, uz početak turističke sezone 2015.

Prema procjeni direktora Ureda Turističke zajednice Grada Raba, gospodina Nedjeljka Mikelića, uskršnje blagdane na Rabu provelo je oko tisuću gostiju. Njih nešto preko četiri stotine, i to uglavnom Nijemaca, Talijana i Austrijanaca, ugostila su dva otvorena „Imperialova“ hotela - „Padova“ i Grand hotel „Imperial“.

Preostalu većinu činili su domaći gosti, pretežno vlasnici brojnih vikendica na otoku. Ako se, naime, uspoređuje broj gostiju oko 5. travnja prošle i ove godine, rekao nam je Mikelić, onda je ova godina po posjeti bila uspješnija od prošle za 11%. Međutim, ako se uspoređuje broj gostiju vezano uz sam blagdan Uskrsa, koji nam je ove godine došao dva tjedna ranije nego 2014., onda je 2015. godina bila slabija za čak 38%.

Ipak, raduje podatak koji kazuje da će već sutra, znači u petak, 10. travnja, dva spomenuta Imperialova hotela biti u potpunosti popunjena, što znači da će samo oni ugostiti preko 700, uglavnom stranih gostiju. Do kraja mjeseca, svoja će vrata otvoriti i hotel „Karolina“ na Suhoj Punti kao i hotel „Internacional“ u gradu, a nekoliko dana poslije njih to će učiniti i hoteli „Arbiana“ i „Istra“.

Pročitano 644 puta

Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

 

 RAT1 600

seakayakcroatia

 

BANNER350 BarbaSIME1