logo mix

Rab Danas

Nezavisni internetski portal otoka Raba

OLUJIC 1400X179

 

Nedjelja, 09 Kolovoz 2015 13:25

Brza i učinkovita intervencija izvlačenja stradale gošće podno vidikovca "Zlatni zalaz"

Autor:
Ocijeni sadržaj
(0 glasa/-ova)
Brza i učinkovita intervencija izvlačenja stradale gošće podno vidikovca "Zlatni zalaz" Foto: Marin Mušćo

Kako doznajemo od zapovjednika rapskih vatrogasaca Milivoja Ličine, pozivom preko Županijskog vatrogasnog operativnog centra Rijeka u 13,05h zatražena je hitna medicinska pomoć i akcija izvlačenja teško stradale osobe na području vidikovca Zlatni zalaz.

Naime, na strmom putu prema plaži starija gošća s njemačkog govornog područja, pala je niz kamenu strminu prilikom čega je zadobila prijelome i kontuzije. Izlazak hitnih interventnih ekipa, hitne medicinske pomoći (koja nije mogla pristupiti unesrećenoj osobi), postrojbi vatrogasaca DVD-a Lopar i DVD-a Rab uslijedio je već u 13,07. Vatrogasci DVD-a Lopar koji su bili bliži mjestu nesreće bili su kod vidikovca već oko 13,15 i odmah započeli s pripremom akcije izvlačenja i spuštanja prema unesrećenoj, a vatrogasci DVD-a Rab stigli su odmah za njima, u 13,20h.

Kako bi tijek izvlačenja unesrećene gošće bio što brži, odustalo se od podizanja u pravcu vidikovca, već je gospođa donesena do mora gdje ju je čekao gliser kojim su upravljali njezini poznanici tako da nije bilo potrebe za aktiviranjem Eko broda. Oni su stradalu gošću u pratnji vatrogasaca dovezli do ACI Marine u Supetarskoj Dragi, gdje ju je u 13,50h preuzela ekipa Hitne medicinske pomoći.

Pročitano 3659 puta
Hrvoje Hodak

Urednik web portala Rab Danas i časopisa Rapski list

www.facebook.com/rapskilist | Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Contact Details

  • Mobile
    095 900 5450

 

 RAT1 600

seakayakcroatia

 

BANNER350 BarbaSIME1