logo mix

Rab Danas

Nezavisni internetski portal otoka Raba

IMP2022 Gif animacija

 

Ponedjeljak, 09 Srpanj 2018 13:21

Uronjeni u čaroliju priča mališani na prvom KREATIVNOM PIKNIKU oživjeli park Kapić u Loparu

Napisao/la Izvor: CZK Lopar
Ocijeni sadržaj
(1 glas)
Uronjeni u čaroliju priča mališani na prvom KREATIVNOM PIKNIKU oživjeli park Kapić u Loparu Izvor: CZK lopar

Unatoč pokojoj kapi ljetne kiše i vjetrovitom vremenu u parku Kapić je u nedjelju 8. srpnja, u organizaciji Centra za kulturu Lopar i pod pokroviteljstvom Općine Lopar, održan prvi „Kreativni piknik“!

 

Prisutni su mogli zaigrati outdoor „Čovječe ne ljuti se“, „Pictionary po domaći“ ili posuditi neku od knjiga u „Biblioteci na plaži“ loparskog Centra za kulturu, a središnji dio piknika činila je čitaonica „Uroni u priču“ pod vodstvom odgajateljica Andreje Deželjin i Magdalene Matahlije.

Prekrasnom interpretacijom priče „Djedov dar“ iz zbirke „Safari duha – priče za buđenje mudrosti“, autorice Nade Bučević, te animacijom lutaka, voditeljice su mališane uvele u čaroban svijet zvjezdice Lee i čarobnjaka Eli. Pod dojmom priče potom su se likovno izražavali slikanjem.

Do kraja ljeta uslijedit će još nekoliko sličnih piknika kojima će CZK Lopar nastojati unijeti živost u ovaj park koji je nedavnim postavljanjem „Biblioteke na plaži“ te nekoliko mozaičnih instalacija u sklopu projekata „Kreativnost u svakodnevici“ i „Gradim svoj svijet“ postao prva BookCrossing zona u Loparu.

Pročitano 1212 puta

 

 RAT1 600

seakayakcroatia

 

BANNER350 BarbaSIME1