logo mix

Rab Danas

Nezavisni internetski portal otoka Raba

Gif animacija za zapoljavanje 2000x240px

 

Srijeda, 18 Srpanj 2018 12:11

Za rapske vatrogasce i nakon tri dana nema odustajanja od potrage za nestalim g. Weberom

Autor:
Ocijeni sadržaj
(1 glas)
Za rapske vatrogasce i nakon tri dana nema odustajanja od potrage za nestalim g. Weberom Foto: Hrvoje Hodak

Kako smo doznali jutros od zapovjednika Područne vatrogasne zajednice otoka Raba Milivoja Ličine, HGSS je u utorak kasno navečer, nakon trećeg dana bezuspješne zajedničke potrage za nestalim Franzom Josephom Weberom, privremeno napustio daljnje pretraživanje nepristupačnog terena na području rapskog brda Kamenjak.

 

 

Vatrogasne postrojbe DVD-a Rab i DVD-a Lopar stoga su jutros u suradnji s kopnenom i pomorskom policijom, lovcima, planinarima, otočnim komunalnim društvima te Stožerom Civilne zaštite Grada Raba, bez HGSS-a krenule u novu organiziranu akciju traganja i spašavanja nestalog gosp. Webera, u koju su pozvali i sve žitelje otoka Raba koji se osjećaju dovoljno kondicijski spremnima, da im se pridruže.

 

Prema riječima zapovjednika Ličine, češljanje terena nastavit će se prema šumi Fruga i Fruškoj lokvi, a moraju se proći i sva preostala područja koja se nisu češljala detaljno proteklih dana.

 

Rapski vatrogasci su u akciju traženja uključeni u nedjelju, ali tek kasno navečer, u 22:00h, što je, prema mišljenju zapovjednika Ličine, ipak bilo malo prekasno s obzirom na poznati tijek događanja.

- Naime, kazao je Ličina, vatrogasci su služba koja može izaći na teren u svega dvije minute od dojave i to s velikom količinom ljudi, i možda bi ishod ove akcije bio drugačiji da smo bili pozvani ranije tijekom nedjeljnog popodneva kada se već znalo da gospodin Weber nema snage nastaviti prema vrhu Kamenjaka. Treba također reći i to da su vatrogasci u međuvremenu, paralelno s potragom, odradili i jedno spašavanje nautičara na moru, te da smo imali i dvije intervencije u gradskom parku, pa je ljudstvo prilično iscrpljeno. Unatoč tome nastavit ćemo s potragom dokle god budemo imali snage, kazao nam je Ličina.

 

U privremeni stožer smješten kod crkve sv. Petra u Supetarskoj Dragi, građani koji žele sudjelovati u potrazi mogu se javiti tijekom čitavog dana. Ondje će ih zapovjedništvo rasporediti po terenu prema potrebi. Svi koji misle sudjelovati u koordiniranoj potrazi sa sobom trebaju ponijeti dovoljne količine vode i prikladnu odjeću i obuću za hod po nepristupačnom, kamenitom i neravnom terenu obraslom u draču.

 

Također se mole mještani da obiđu svoja imanja na kamenjaku gdje drže ovce i da vatrogascima prijave koji su dio pregledali kako bi se mogla evidentirati sva područja koja su već pregledana. Pregled terena molimo prijavite na broj telefona 051 724 372.

Pročitano 3535 puta
Hrvoje Hodak

Urednik web portala Rab Danas i časopisa Rapski list

www.facebook.com/rapskilist | Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Contact Details

  • Mobile
    095 900 5450

 

 RAT1 600

seakayakcroatia

 

BANNER350 BarbaSIME1