Home Vijesti Iza nas je i druga večer 17. Rabske fjere

Iza nas je i druga večer 17. Rabske fjere

0
Iza nas je i druga večer 17. Rabske fjere

Foto: Foto: Hrvoje Hodak

 

Svi koji su došli, tamo su mogli, uz razdragani žamor djece ribara-težaka, više saznati o tome kako su i od čega nekoć živjele ribarske obitelji, a uz lagano ljeskanje mjesečine na površini mora, mogli su uživati u mirisima i okusima svježe pripremljenih domaćih delicija, tuni i ostaloj friškoj ribi s gradela, šulčićima s pršutom, ovčjem siru, dobrom domaćem vinu te brojnim drugim rapskim gastro užicima.

Rab danas oglas

 

Što nam donosi završni dan 17. Rabske fjere?

Završni dan Fjere, 27. srpnja, posvećen je svetom Kristoforu, zaštitniku grada Raba i započet će, kako i priliči, Svetom misom i procesijom njemu u čast. Središnji dio proslave obilježit će tradicionalne „Rapske viteške igre“, svečana parada i nadmetanje u pucanju samostrelom „Udruge rapskih samostreličara“ na Trgu sv. Kristofora s početkom u 21 sat. Turniru će, prema najavama, nazočiti i predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović, pod čijim se visokim pokroviteljstvom i odvija 17. Rabska fjera.

Točno u ponoć veliki vatromet označit će kraj fjerskog trodnevlja, nakon čega će okupljeno mnoštvo na Trgu Municipium Arba moći do ranih jutarnjih sati uživati u zabavnom programu uz britanski ženski bend High On Heels.

 

KOMENTIRAJ ČLANAK

Molimo, unesite Vaš komentar!
Molimo, ovdje unesite Vaše ime