logo mix

Rab Danas

Nezavisni internetski portal otoka Raba

OLUJIC 1400X179

 

Petak, 10 Kolovoz 2018 11:21

Delegacija Grada Raba u službenom posjetu Gradu Zagrebu

Napisao/la Grad Rab
Ocijeni sadržaj
(5 glasa/-ova)
Delegacija Grada Raba u službenom posjetu Gradu Zagrebu Foto: Grad Zagreb

Delegacija Grada Raba, koju su činili gradonačelnik Nikola Grgurić, direktorica ureda TZG Raba Ivana Matušan i pročelnik UO za opće poslove i društvene djelatnosti Zvonko Puljar - Matić, bila je 9. kolovoza u službenom posjetu zagrebačkom gradonačelniku Milanu Bandiću.

 

Dragocjena razmjena iskustava i otvaranje prostora za ozbiljniju suradnju

Gradonačelnik Grgurić izrazio je želju za otvaranjem mogućnosti suradnje i prije svega razmjene iskustava na određenim područjima kao što su organizacija Adventa i humanitarnih manifestacija za osobe s invaliditetom te unapređenja sportske infrastrukture koja je nužna za razvoj sporta i širenje zdravih navika na Rabu, a koja je u Zagrebu na visokoj razini. 

"Grad Rab je uključen u organizaciju plivačkog maratona za osobe s invaliditetom, a od Zagreba možemo puno naučiti o organizaciji i održavanju sličnih humanitarnih manifestacija. Također smo zatražili savjet oko izgradnje sportske infrastrukture jer želimo podignuti kvalitetu i omogućiti mladima bolje uvjete i bogatiji sportski sadržaj", naglasio je Grgurić.

Istaknuo je i podatak da se Grad Rab može pohvaliti najljepšim otočnim Adventom u Hrvatskoj i da će organizatori u budućnosti pobliže surađivati s organizatorima zagrebačkog Adventa. "Nema boljeg primjera uspješno organiziranog Adventa od onog zagrebačkog koji je tri puta zaredom proglašen najboljim u Europi. Taj sjajni rezultat je plod dugogodišnjeg usavršavanja i truda. Radujemo se suradnji i razmjeni iskustava na obostranu korist", nadodao je Grgurić. 

 

Dogovoreno predstavljanje rapske turističke godine u Zagrebu

Na posjet delegacije Grada Raba i planove po pitanju buduće suradnje nadovezala se i direktorica Turističke zajednice Grada Zagreba Martina Bienenfeld: "Uistinu smo zadovoljni što će Grad Zagreb i Grad Rab započeti ozbiljniju suradnju, ponajprije u turističkom smislu. Osim najboljeg otočnog Adventa, Rab ima puno znamenitosti i bogatu turističku ponudu. Dogovorili smo predstavljanje rapske turističke godine na glavnome gradskom trgu te pozivamo Zagrepčane, koji ljetne praznike provode na moru, da svakako posjete Rab i dožive čari tog otoka i grada".

Pročitano 3198 puta

 

 RAT1 600

seakayakcroatia

 

BANNER350 BarbaSIME1