logo mix

Rab Danas

Nezavisni internetski portal otoka Raba

×

Upozorenje

JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 746
Utorak, 25 Kolovoz 2015 05:47

Susret s visokim dužnosnicima Königsbrunna

Napisao/la
Ocijeni sadržaj
(0 glasa/-ova)
Susret s visokim dužnosnicima Königsbrunna Foto: Ivica Hodak

Sastanak predstavnika Raba, predvođenih gradonačelnikom Nikolom Grgurićem s visokim dužnosnicima njemačkog prijateljskog grada Königsbrunna Norbertom Schwalberom, vijećnikom zaduženim za suradnju s prijateljskim gradovima i Benjaminom Fruchtelom, suradnikom njihovog gradonačelnika Franza Feigla zaduženim za pripremu projekata koji se realiziraju sredstvima euro fondova, održan u Maloj vijećnici Grada Raba u petak, 21. kolovoza, mogao bi se nazvati i uvertirom u obilježavanje jubilarne dvadesete obljetnice službeno uspostavljenih prijateljskih odnosa Raba i ovog njemačkog grada (1996.-2016.).


Dvojica dužnosnika Königsbrunna, u gotovo dvosatnom susretu, osim s gradonačelnikom Raba Nikolom Grgurićem razgovarali su i sa zamjenikom rapskog gradonačelnika Denisom Deželjinom, predsjednikom Gradskog vijeća Željkom Peranom, direktorom Ureda TZG Raba Nedjeljkom Mikelićem, voditeljem marketinga TZG Raba Lukom Perčinićem, ravnateljicom Osnovne škole Ivana Rabljanina Rab Anamari Šarin, ravnateljicom Srednje škole Markantuna de Dominisa Rab Ankom Bišić, ravnateljicom Pučkog otvorenog učilišta Rab Katarinom Ribarić, školskim pedagogom Zoranom Antunovićem i djelatnikom u rapskoj srednjoj školi Markom Štokićem.

Već sam brojni sastav, nazovimo je tako, delegacije Raba u ovim razgovorima ukazuje na to da se kroz proteklih 19 godina službeno uspostavljenih prijateljskih odnosa dvaju gradova, posebno dobro razvijala suradnja na području školstva i kulture. U ovim je razgovorima naglašeno kako dosadašnje dobre odnose treba zadržati, unaprijediti ih i proširiti na gospodarsku suradnju za koju kod obiju strana postoji interes. Tako su, primjerice, dužnosnici Königsbrunna, spomenuli moguću njihovu pomoć u korištenju obnovljivih izvora energije u čemu oni bilježe velike uspjehe, dok je gradonačelnik Raba Grgurić prijateljima iz Königsbrunna spomenuo velike mogućnosti Raba u ponudi određenih autohtonih proizvoda brojnih otočkih OPG-ova baziranih na domaćem maslinovom ulju i brojnom otočkom aromatičnom raslinju počevši od lavande do, u posljednje vrijeme uveliko spominjanog smilja (kuša).

Obzirom da smo sada ravnopravna članica Europske unije Grgurić je spomenuo i određene mogućnosti zapošljavanja – u prvom redu otočana – obzirom da se na otoku gotovo sve vezuje uz turizam, koji će i nadalje, bez obzira na moguća produljenja sezona, ostati ekonomska grana privređivanja sezonskog karaktera.

Susret i razgovor predstavnika dvaju prijateljskih gradova zaključen je u srdačnom i prijateljskom tonu i međusobnom razmijenom prigodnih poklona.

Pročitano 1131 puta

Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

seakayakcroatia