logo mix

Rab Danas

Nezavisni internetski portal otoka Raba

Srijeda, 26 Kolovoz 2015 07:45

Svečano otvoren i četvrti terapijski vrt u Psihijatrijskoj bolnici Rab

Autor:
Ocijeni sadržaj
(0 glasa/-ova)
Svečano otvoren i četvrti terapijski vrt u Psihijatrijskoj bolnici Rab Foto: Ivica Hodak

Svečanost je započela u kongresnoj dvorani ove zdravstvene ustanove a zaključena u novoizgrađenom, četvrtom po redu terapijskom vrtu, sa specifičnom aromaterapijskom namjenom. Prisutnima se najprije obratila ravnateljica Psihijatrijske bolnice, docentica Vesna Šendula Jengić, uputivši pozdrave gradonačelniku Raba Nikoli Grguriću, predsjedniku Gradskog vijeća Raba Željku Peranu, predstavnicama Županije, gospođama Radošević i Oštrić, predsjedniku Upravnog vijeća bolnice Marinu Lazariću te dekanu Medicinskog fakulteta u Splitu profesoru dr. Zoranu Đogašu.

I na ovom posljednjem terapijskom vrtu radili su američki studenti, njih 18, samo četiri tjedna, a vođeni sad već starim znancem Psihijatrijske bolnice Rab, profesorom Danielom Winterbottomom.

Profesor Winterbottom je u svojoj prezentaciji predstavio projekt Design/Build projekt i pojasnio da se radi o volonterskom projektu koji on već gotovo 20 godina provodi po cijelom svijetu u sklopu nastavnog programa Fakulteta krajobrazne arhitekture Sveučilišta Washington u Seattleu. Okosnica ovog posebnog projekta je iskustveno učenje, a istovremeno darivanje zajednici, osobito osjetljivim populacijama – siromašnima, duševnim bolesnicima, oboljelima od HIV-a, veteranima rata i dr.

U samom aromatičnom vrtu uzvanici su imali priliku u pripremljene rupe u zemlji posaditi sadnice lavande i ružmarina. Simbolično je tu priliku prvi iskoristio gradonačelnik Raba Nikola Grgurić odbivši ponuđene rukavice te duhovito dodavši: „Neka se zna da ništa ne radim u rukavicama“.

Pročitano 1858 puta
Rab Danas

Nezavisni portal otoka Raba - Uvijek na Vašoj strani!

Facebook stranica: www.facebook.com/rapskilist | Pošalji e-mail: rabdanas@gmail.com

Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Contact Details

  • Mobile
    095 900 5450

Social Profiles

seakayakcroatia