Home Vijesti Emotivni koncert oproštaja od Erkola na njegovoj „Pjaceti“

Emotivni koncert oproštaja od Erkola na njegovoj „Pjaceti“

0
Emotivni koncert oproštaja od Erkola na njegovoj „Pjaceti“

Foto: RabDanas

On se u svojem kratkom i emotivnom obraćanju najprije zahvalio članovima Glazbe koji su spontano i s puno srca organizirali koncert kojim su još jednom iskazali svoje poštovanje prema preminulom prijatelju Erkolu Zudenigu, objasnivši svima koji su se okupili na Pjaceti, a bilo je tu ponajviše stranih gostiju, koji je povod održavanja ovog nenajavljenog koncerta: 

– Erkol je bio dio duše ovog grada i svi bi mi, koji smo uz njega odrastali i desetljećima se družili i prijateljavali s tim divnim čovjekom, bili u svojim životima puno siromašniji da ga nije bilo, rekao je, između ostalog prof. Miljenko Domijan.

Rab danas oglas

– Iako su ovo teški trenuci rastanka, zadovoljnim me čini činjenica da se večeras s radošću glazbe sjećamo našeg Erkola.

Svaka izvedena skladba bila je pozdravljanja dugim aplauzima okupljene publike, a koncertom rapskih „limenjaka“ i ovog je puta ravnao njihov dugogodišnji dirigent, prof. Emerik Gregur.

Bio je Erkol Zudenigo punih 48 godina član rapskog DVD-a i 26 godina član Limene glazbe, koja posljednjih godina djeluje pod okriljem rapskog Dobrovoljnog vatrogasnog društva, a osim toga pjevao je i u Klapi Rab odmah pored Fritza Stojnšeka kao izvrstan drugi tenor. Nakon smrti legendarnog Josipa Kaloćire – Bepa, osam je godina Erkol vodio brigu o rapskoj gradskoj uri preko puta Lože. Bio je uistinu divan čovjek i dobri duh grada Raba.

KOMENTIRAJ ČLANAK

Molimo, unesite Vaš komentar!
Molimo, ovdje unesite Vaše ime