Home Vijesti VRELO d.o.o. – Obavijest o pojačanom preventivnom nadzoru vodoopskrbnog sustva otoka Raba

VRELO d.o.o. – Obavijest o pojačanom preventivnom nadzoru vodoopskrbnog sustva otoka Raba

0
VRELO d.o.o. – Obavijest o pojačanom preventivnom nadzoru vodoopskrbnog sustva otoka Raba

Foto: RabDanas

 

Poštovani,

Rab danas oglas

Vodoopskrbni sustav otoka Raba osim vlastitih resursa vode bušotine Perići koristi i vodu s kopna koju isporučuje Vodovod Hrvatsko primorje južni ogranak. Voda ovog vodovoda zahvaća se u hidroenergetskom tunelu Gusić polje – HE Senj. Radovi na remontu HE Senj (tunela i Gusić polja) provode se od 09.09.2018. do planirano 09.10.2018.

 

Dana 25.09.2018. zbog nedostatka vode u tunelu vršila se je nadopuna tunela kroz kanal Marasi s vodom iz rijeke Gacke. Prilikom nadopune došlo je do pogoršanja kvalitete sirove neobrađene vode (pojava mirisa i okusa na zemlju i mulj) te se voda nije prerađivala tijekom 25. rujna 2018. godine. Navedeno nije utjecalo na isporuku vode za ljudsku potrošnju na području otoka Raba s obzirom da je Vrelo d.o.o. na vrijeme poduzelo sve pripremne radnje te postojećim zalihama i dopunom iz vlastitih resursa (rapske bušotine) snadbjevalo stanovništvo tijekom tog perioda.

 

Kad se kvaliteta vode popravila vodovod Hrvatsko Primorje je vodu zahvatio i metodom koagulacije, pješčane filtracije i ultrafiltracije preradio. Dobivena voda s uređaja odgovara maksimalno dozvoljenim vrijednostima (MDK) prema i Pravilniku o parametrima sukladnosti, metodama analize, monitoringu i planovima sigurnosti vode za ljudsku potrošnju, te načinu vođenja registra pravnih osoba koji obavljaju djelatnost javne vodoopskrbe (NN125/17).

 

Pored Vodovoda Hrvatsko primorje južni ogranak s kojima smo redovno u komunikaciji i VRELO d.o.o. preventivno provodi pojačani nadzor vodoopskrbnog sustava što podrazumijeva učestalije uzorkovanje vode u vodoopskrbnim objektima i vodoopskrbnoj mreži te laboratorijska analiza vode. Sve dosadašnje analize potvrđuju da je voda iz vodoopskrbnog sustava otoka Raba sukladna odredbama Zakona o vodi za ljudsku potrošnju (NN 56/13, 64/15, 104/17) i Pravilniku o parametrima sukladnosti, metodama analize, monitoringu i planovima sigurnosti vode za ljudsku potrošnju, te načinu vođenja registra pravnih osoba koji obavljaju djelatnost javne vodoopskrbr (NN125/17). Vrelo Rab svakodnevno ispituje kvalitetu vode te će potrošači biti pravovremeno upozoreni o svim bitnim informacijama putem lokalnih medija o eventualno potrebnim mjerama koje se trebaju poduzeti u slučaju neispravnosti vode za piće. Pojačani nadzor vodoopskrbnog sustava provoditi će se do kraja remonta HE Senj. Za sve upite vezane za isporuku vode za ljudsku potrošnju obratite se Vrelu d.o.o. za komunalne djelatnosti. Kontakti odgovornih osoba navedeni su na web stranici Vrela d.o.o. www.vrelo.hr

S poštovanjem,

Direktor

Ivan Lušić, struč. spec. ing. sec.

KOMENTIRAJ ČLANAK

Molimo, unesite Vaš komentar!
Molimo, ovdje unesite Vaše ime