Home Vijesti Braća Željko i Stipe Štokić pobjednici dvaput odgađanog barbatskog UDIČARENJA 2018

Braća Željko i Stipe Štokić pobjednici dvaput odgađanog barbatskog UDIČARENJA 2018

0
Braća Željko i Stipe Štokić pobjednici dvaput odgađanog barbatskog UDIČARENJA 2018

Foto: Foto: Ivica Hodak

 

Odgode su „krive“ da ovogodišnje Udičarenje, za razliku od ranijih godina, nije imalo i međunarodni karakter. Naime, češki natjecateljski dvojac, kojeg čine „stari“ gosti Raba i redoviti sudionici ovog natjecanja, nije mogao dočekati odgođeni termin održavanja, pa su na svoje pošte, po prvi puta u akvatoriju Barbatskog kanala, na potezu od Pudarice do otočića Pohliba, krenule isključivo domaće ekipe.

Rab danas oglas

 

 

Odgode su dakako umanjile i očekivani broj ribolovaca, odnosno prijavljenih ekipa, koje čine po dva natjecatelja, pa je na ovogodišnjem Udičarenju nastupilo 19 ekipa, znatno manje nego lani kada se natjecalo 35 ekipa. Zanimljivo je, međutim, da je ovogodišnji ulov, prosječno gledano, bio dosta bogatiji od prošlogodišnjeg.

 

Dvadeset ekipa ulovilo je, a lovilo se isključivo tunjom tehnikom lova na mjestu, 47 kg ribe, dok je prošlogodišnji ulov, kojeg je ostvarilo 35 ekipa, težio 52 kg.

 

 

Udičarilo se od 10,00 do 14.00 sati, a ove je godine godine, zbog organizacijskih prilagodbi novim okolnostima uvjetovanima odgodama, izostao i tradicionalni jutarnji prolazak povezanih kaića za tegljem kroz rapskom lukom, prije samog odlaska ekipa na ribolov.

 

Željko i Stipe slavili i prije 20 godina

Ovogodišnji pobjednici Udičarenja su braća Željko – Piko i Stipe Štokić koji su svojim tunjama ulovili 5,104 kg ribe, a zanimljivo je i to da su ista braća, s gotovo identičnim rezultatom, pobijedila na barbatskom udičarenju prije 20 godina, davne 1998., Stipe je tada imao 19, a Željko 18 godina. Drugo mjesto pripalo je Marku Ribariću i Anti Španjolu, koji su, posljednjih godina ili prvi ili drugi u poretku, dok je treće mjesto pripalo je mješovitom paru Celesti Kaštelan i Ivanu  Gabrijelu Ključariću.

 

 

Zanimljivo je da je najveću i najkvalitetniju ribu ulovio ženski član bračnog natjecateljskog para Kaštelan – supruga Ratka. Radi se o Kostorogu teškom 664 grama.

 

Unatoč spomenutim odgodama zbog nepredvidivih vremenskih okolnosti i ovogodišnje je Udičarenje odlično organizirao ŠRK „Dolin“ iz Barbata, a kao i svake godine najveći dio ulova „nestao“ je u razdraganom druženju sudionika ovog lijepog međugeneracijskog natjecanja, u barbatskom restoranu „Leut“.

 

 

KOMENTIRAJ ČLANAK

Molimo, unesite Vaš komentar!
Molimo, ovdje unesite Vaše ime