logo mix

Rab Danas

Nezavisni internetski portal otoka Raba

Gif animacija za zapoljavanje 2000x240px

 

×

Upozorenje

JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 893
Nedjelja, 23 Prosinac 2018 13:01

Božićna instalacija satkana od keramičkih ukrasa vrijednih ruku loparskih mališana

Napisao/la
Ocijeni sadržaj
(1 glas)
Božićna instalacija satkana od keramičkih ukrasa vrijednih ruku loparskih mališana Foto: CZK Lopar

S ciljem poticanja kreativnog izražavanja, razvoja senzibiliteta za raznovrsne umjetničke izričaje te obogaćivanja života sadržajima u kulturi, Centar za kulturu Lopar kontinuirano provodi radionice namijenjene djeci različita uzrasta. U okviru projekta „Gradim svoj svijet“ od 19. studenog do 13. prosinca provedeno je 10 likovno-kreativnih radionica iz područja osnova izrade keramike u kojima su sudjelovali svi učenici Područne škole Lopar te dio polaznika loparskog odjeljenja Dječjeg vrtića i njihovi roditelji.

 

 

Na radionicama ususret Božiću polaznici su oblikovali glinene ukrase te ih, nakon sušenja i paljenja, oslikavali. Na taj način kroz druženje, zabavu i igru tijekom izvannastavnih aktivnosti upoznati su s teorijskim i praktičnim osnovama izrade keramike.

 

Oko 70 djece uzrasta od 3 do 10 godina na radionicama je izradilo nekoliko stotina keramičkih ukrasa. Dio njih prezentiran je Božićnom instalacijom u sklopu predblagdanskog druženje Općine Lopar, dio je iskorišten za božićno-novogodišnje čestitke poslane suradnicima i partnerima Centra za kulturu Lopar, a dio radova prodan je na Božićnom sajmu te će prikupljena sredstva biti korištena za potrebe dviju odgojno-obrazovnih ustanova koje u Loparu imaju svoja odjeljenja.

 

Pročitano 1414 puta

Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

 

 RAT1 600

seakayakcroatia

 

BANNER350 BarbaSIME1