Home Vijesti Ulicama grada Raba održana 1. Novogodišnja utrka i neobična večernja Twist Off utrka

Ulicama grada Raba održana 1. Novogodišnja utrka i neobična večernja Twist Off utrka

0
Ulicama grada Raba održana 1. Novogodišnja utrka i neobična večernja Twist Off utrka

Foto: Foto: Ivica Hodak

 

Trud organizatora ovog cjelodnevnog događanja bio je nagrađen i izuzetno lijepim, sunčanim vremenom, a upravo zahvaljujući entuzijazmu i organizacijskom naporu predsjednika TK Rab Nenada Šimičića i njegovih klupskih kolega, bračnog trenerskog para Dorijana i Ive Kurelić, te spremnoj pokroviteljsko-sponzorskoj reakciji Grada Raba, TZG Raba i Rapske plovidbe d.d., čitav je grad bio u znaku 1. Novogodišnje utrke.

Rab danas oglas

 

Nastupili i trogodišnji Stina i Roko 

Start i cilj za sve bio je na Trgu Municipium Arba, a startalo je ukupno 59 natjecatelja od kojih 29 u glavnoj utrci. Trkačke rute protezale su se ulicama povijesne jezgre grada Raba. Najmlađa natjecateljica i natjecatelj imali su samo 3 godine, a to su Stina Peko i Roko Trapp. Utrka je dobila i međunarodni karakter radi sudjelovanja nekoliko natjecatelja iz Slovenije (obitelj Smrekar), a osim Rabljana bilo je učesnika iz Matulja, Rijeke i Zagreba.

 

Najmlađi su trčali kružno Srednjom ulicom u 5 dobnih kategorija.

U Kategoriji A (2013,2014,2015) na utrci dužine 100m najbrže djevojčice bile su Valerija Vukušić i Stina Peko, a dječaci Oskar Blažeković, Hrast Smrekar i Niko Tkalec.

U kategoriji B (2011, 2012) trčalo se 200m, a prvi je u cilj ušao Borna Božićević. Kod djevojčica je najbrža bila Ondina Španjol, a na postolje su se uz nju popele i Lola Blažeković i Lena Mišić.

Dionicu 400m kategorije C (2009, 2010) najbrže je prošla Franka Dumičić, pa Franka Pijaža-Mikelić, dok je najbrži dječak bio Erkol Peko.

U kategoriji D (2007, 2008) trčalo se 600m. Najbrži su bili Dora Debelić i Timon Smrekar, a na postolje su se uz Doru popele i Teanna Halović i Maja Kapulica.

U kategoriji E (2005, 2006) je bila najveća konkurencija a prije prolaska kroz cilj trebalo je otrčati 1000m. Najbrže djevojčice bile su Mirna Brusić, Doris Kurelić i Petra Macolić, a najbrži dječaci Roko Šurlina, Martin Eržić i Paolo Ribarić.

 

Domagoj Pauković (TK Matulji) pobjednik 1. Novogodišnje utrke ulicama grada Raba

Po završetku utrka za najmlađe u podne je startala glavna utrka koja se odvijala kružno ulicama starogradske jezgre i stazama parka Komrčar. Najbrži natjecatelj bio je Domagoj Pauković (triatlon klub Matulji) koji je kroz cilj prošao prvi s vremenom 14,08, drugoplasirani je bio Slovenac Gabrijel Smrekar (14,34), a treći Rabljanin Bruno Radić (14,58). Najbrže žene bile su Vanda Kabalin (17,43), Helena Fafanđel (20,34) i Lea Kordić Gružić (21,13). Boje kluba organizatora branio je Nenad Šimičić prošavši kroz cilj kao 6.

U utrci je nastupilo i dvoje čelnih ljudi Grada Raba, gradonačelnik Nikola Grgurić i njegov zamjenik Denis Deželjin, koji su zajednički utrčali u cilj i osvojili 23. mjesto.

 

1. rapska novogodišnja Twist Off utrka s okusom pive

Istog dana u večernjim satima održana je 1. novogodišnja Twist Off utrka samo za punoljetne osobe. Ova utrka osim samog trčanja podrazumijeva i ispijanje pive za vrijeme utrke, tako da netjecatelj prije prolaska kroz cilj mora prijeći ukupno 2km (4 x 500m) i popiti litru pive (4 x 0,25l). 

U 18h sa Trga Municipium Arba startalo je 16 hrabrih natjecatelja s pivom u ruci. Na trčanje Donjom pa Srednjom ulicom krenuli su tek nakon što su praznu bocu odložili na predviđeno mjesto. Primjenjivane su različite taktike, neki su iznenađujuće brzo završili prvi krug što im je kasnije došlo na naplatu, neki su imali taktiku polako ali sigurno, bilo je čak i pauza za wc, kombinacija hodanja/trčanja, primjenjivanja različitih vježbi i tehnika disanja… Svi su prolaskom kroz cilj dobili zaslužene medalje za sudjelovanje a najbržima u muškoj i ženskoj konkurenciji uručeni su pehari. Od 16 natjecatelja 13 je uspješno završilo utrku dok je troje odustalo u zadnjem krugu. 

Napeta borba za prvo mjesto između Patrika Krstinića i Domagoja Paukovića, pobjednika jutarnje utrke, vodila se sve do zadnjeg kruga u kojem Patrik stvara prednost i prvi prolazi kroz cilj s vremenom 8,40min. Domagoj je s vremenom 9,14 bio drugi, a Nikola Barčić (11,15) treći. Od dvije natjecateljice u ženskoj konkurenciji brža je bila Sara Krišković i s vremenom 14,42 osvojila 1. mjesto ispred Bie Gec (18,12).

 

KOMENTIRAJ ČLANAK

Molimo, unesite Vaš komentar!
Molimo, ovdje unesite Vaše ime