logo mix

Rab Danas

Nezavisni internetski portal otoka Raba

Gif animacija za zapoljavanje 2000x240px

 

×

Upozorenje

JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 746
Ponedjeljak, 14 Siječanj 2019 09:33

Kamporci dočekali lijepo vrijeme i održali svoj 13. kamporski lignjolov

Napisao/la
Ocijeni sadržaj
(1 glas)
Kamporci dočekali lijepo vrijeme i održali svoj 13. kamporski lignjolov Foto: DSR Kampor

Društvo sportske rekreacije Kampor svoje tradicionalno natjecanje u lignjolovu organizira svake godine krajem jedanaestog mjeseca, no zbog loših vremenskih prilika prošlogodišnje 13. po redu izdanje moralo je biti čak dvaput odgađano, najprije u studenom, a zatim i u prosincu, da bi konačno bilo održano u nedjelju, 12. siječnja ove godine. Nažalost, upravo su te odgode krive što na najnoviji zakazani termin nisu mogli doputovati i dragi prijatelji iz Slovenije i Italije.

 

 

U akvatoriju od uvale Kampor pa uz Kalifront sve do uvale sv. Mare, natjecalo se ukupno 15 dvočlanih ekipa. Lovilo se na peškafondo, šustavicu i rapalu, a s obzirom da se u posljednje vrijeme lignja slabije lovi, ukupni ulov ekipa težak 13 kilograma ne može se nazvati slabim. Organizator lignjolova pripremio je i pet nagrada za one najuspješnije; za prvo, drugo i treće mjesto, za naj-ulovljeni primjerak lignje te tzv. „Ploku“ za najslabiji par.

 

Najuspješniji Boris Lučić i Sanjin Baranašić

Prvo mjesto, a time i titulu pobjednika 13. kamporskog lignjolova osvojia je ekipa koju su činili Boris Lučić i Sanjin Baranašić. Njih dvojica ukupno su „digli“ 12 lignji koje su težile 1,8 kilograma.

Drugo mjesto pripalo je ekipi koju su činili Nenad Karlić i Nedjeljko Matrdić, dok je bronca pripala ekipi u sastavu Petar Staničić i Duje Halović.

Naj-ulov ostvarili su Slavko Lušić i Sead Jusić s lignjom teškom 0,389 kg, a „Ploku“, nagradu ekipi koja nije ništa ulovila, osvojili su Marinko Halović i Vlado Miš.

 

Matični brod ovogodišnje kamporskog lignjolova bila je izletnička brodica „Sardina“ u vlasništvu Petra Vrtodušića s koje je određen broj ljubitelja ovog natjecanja promatralo lignjolov.

Pročitano 4472 puta

Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

 

 RAT1 600

seakayakcroatia

 

BANNER350 BarbaSIME1