Home Vijesti Kamporci dočekali lijepo vrijeme i održali svoj 13. kamporski lignjolov

Kamporci dočekali lijepo vrijeme i održali svoj 13. kamporski lignjolov

0
Kamporci dočekali lijepo vrijeme i održali svoj 13. kamporski lignjolov

Foto: Foto: DSR Kampor

 {gallery}Lignjolov 2019{/gallery}

 

Rab danas oglas

U akvatoriju od uvale Kampor pa uz Kalifront sve do uvale sv. Mare, natjecalo se ukupno 15 dvočlanih ekipa. Lovilo se na peškafondo, šustavicu i rapalu, a s obzirom da se u posljednje vrijeme lignja slabije lovi, ukupni ulov ekipa težak 13 kilograma ne može se nazvati slabim. Organizator lignjolova pripremio je i pet nagrada za one najuspješnije; za prvo, drugo i treće mjesto, za naj-ulovljeni primjerak lignje te tzv. „Ploku“ za najslabiji par.

 

Najuspješniji Boris Lučić i Sanjin Baranašić

Prvo mjesto, a time i titulu pobjednika 13. kamporskog lignjolova osvojia je ekipa koju su činili Boris Lučić i Sanjin Baranašić. Njih dvojica ukupno su „digli“ 12 lignji koje su težile 1,8 kilograma.

Drugo mjesto pripalo je ekipi koju su činili Nenad Karlić i Nedjeljko Matrdić, dok je bronca pripala ekipi u sastavu Petar Staničić i Duje Halović.

Naj-ulov ostvarili su Slavko Lušić i Sead Jusić s lignjom teškom 0,389 kg, a „Ploku“, nagradu ekipi koja nije ništa ulovila, osvojili su Marinko Halović i Vlado Miš.

 

Matični brod ovogodišnje kamporskog lignjolova bila je izletnička brodica „Sardina“ u vlasništvu Petra Vrtodušića s koje je određen broj ljubitelja ovog natjecanja promatralo lignjolov.

KOMENTIRAJ ČLANAK

Molimo, unesite Vaš komentar!
Molimo, ovdje unesite Vaše ime