logo mix

Rab Danas

Nezavisni internetski portal otoka Raba

Četvrtak, 07 Veljača 2019 16:03

Zagrebačko predstavljanje nikad bogatije nadolazeće turističke sezone na otoku Rabu

Napisao/la 404 agency
Ocijeni sadržaj
(3 glasa/-ova)
Zagrebačko predstavljanje nikad bogatije nadolazeće turističke sezone na otoku Rabu Foto: Samir Cerić Kovačević

Na današnjoj konferenciji za medije koja se odvijala u mezaninu zagrebačke kavane Johann Franck, sadržaje i novitete nadolazeće turističke sezone na otoku Rabu zajednički su predstavili; Nikola Grgurić, gradonačelnik Grada Raba, Josip Borić, načelnik Općine Lopar, Ivana Matušan, direktorica Turističke zajednice Grada Raba i Marin Mušćo, direktor Turističke zajednice Općine Lopar.

 

Konferenciji za medije prisustvovali su brojni uzvanici, među kojima i pomoćnica ministra turizma Monika Udovičić te direktor Hrvatske turističke zajednice Kristjan Staničić.

 

Predstavnici Turističkih zajednica Raba i Lopara javnosti su otkrili što očekuju od turističke 2019. godine, najavivši nikad bogatiju turističku sezonu na otoku Rabu, koji od ove godine nosi laskavu titulu Europskog otoka sporta, prvog takvog u povijesti.

 

Otok Rab i ove je sezone bio jedna od najdražih destinacija za turiste, što je potvrdila i brojka od ostvarenih više od dva milijuna noćenja, a predstavnici otoka izvrsne rezultate očekuju i u nadolazećoj sezoni. Brojne će turiste na Rabu, uz čisto more, puno sunca, prekrasne sportske staze i poznate rapske gastronomske užitke, dočekati i raznovrsni i zanimljivi destinacijski događaji.

 

S raznovrsnog turističkog menija Rabljani nude za svakoga po nešto - od Uskrsa na Rabu, Kantuna, Rabske fjere, Underwater Photo Marathona, Rab Jazz Festa, Kanate i Najljepšeg otočnog adventa u Rabu, do Festivala skulpture u pijesku, Pumidorfesta, Krumpirfesta, Paradise Samba Festivala, Loparske noći i Male Gospe u Loparu.

 

„Kontinuirano radimo na razvoju naših manifestacija koje sve više postaju motivom dolaska turista tijekom cijele godine. Nudimo zaista za svakoga ponešto, od kulturno-zabavnih i sportskih do gastronomskih evenata, a posebno bih istaknula punoljetnost Fjere, koja će u ovoj jubilarnoj godini, kada slavimo 130. godina turizma, proslaviti svoje 18. izdanje. Veseli me i što nas u ovoj godini očekuje i čitav niz ulaganja i investicija u smještajne kapacitete, što u konačnici znači podizanje kvalitete same destinacije, a samim time i daljnji rad na repozicioniranju iste”, izjavila je Ivana Matušan, direktorica Turističke zajednice Grada Raba.

 

Bogatu turističku ponudu otoka čine i brojne sportske manifestacije čime se Rab pozicionirao kao popularna outdoor destinacija. Rab island trail i 4 Island MTB samo su dio sportskih manifestacija koje privlačne zaljubljenike u sport i aktivni način života.

 

„Kao što je otok sreće poseban među jadranskim otocima tako je i na Rabu mjesto Lopar jedinstveno po svoje 22 pješčane plaže. Od njih najpoznatija je Rajska plaža i ako netko ne može u Loparu naći plažu za sebe, onda ne može nigdje na Jadranu. Imamo za svakoga po nešto, od robinzonskih plaža do onih za kućne ljubimce. Kako bismo dodatno brendirali naše plaže godinama već organiziramo poznati Festival Skulpture u pijesku koji svake godine privlači sve veći broj turista iz cijeloga svijeta, a uz ostale manifestacije istaknuo bi Paradise Samba Festival, Loparsku noć i Malu gospu.“, istaknuo je Marin Mušćo, direktor Turističke zajednice Općine Lopar.

 

Na predstavljanju u Zagrebu vladala je prava otočka atmosfera za koju su bili zaslužni draški Beli maškari, maškari iz Lopara te Pučki pjevači koj su uzvanicima i građanima Zagreba predstavili djelić običaja maškaranja i karnevalskih događanja na otoku Rabu.

Pročitano 2317 puta

seakayakcroatia