logo mix

Rab Danas

Nezavisni internetski portal otoka Raba

OLUJIC 1400X179

 

Utorak, 19 Veljača 2019 10:50

Put u Francusku s prijateljicom Elenom

Napisao/la Andrea Deželjin i Jelena Pičuljan, odgajateljice
Ocijeni sadržaj
(2 glasa/-ova)
Put u Francusku s prijateljicom Elenom Foto: DV Pahuljica

Odgojno-obrazovna skupina Koralji odlučila je otići na daleki put u Francusku i tako upoznati državu u kojoj je rođena djevojčica Elena, jedna od polaznica Područnog odjeljenja Supetarska Draga. Njezina mama Dominique potrudila se i pripremila je prezentaciju za djecu kako bi upoznala znamenitosti, hranu i običaje Francuza.

 

Tako su djeca krenula u pravu avanturu tijekom koje su se upoznala s Eiffelovim toranjem, a očevi Toni i Dubravko napravili od dasaka repliku tornja kojeg su djeca obojala. Djeca su se upoznala i s poznatim francuskim slasticama, a Elenina mama Dominique pomogla je djeci da ih sama i izrade.

 

Djeca su se upoznala i s francuskom umjetnošću te su vrijedno slikala inspirirana poznatim Monetovim radovima. U Francuskoj se rade i vrhunski parfemi, posebnih nota i mirisa, pa su u vrtiću djeca izrađivala i parfeme, jednako kvalitetne i mirisne. Djeca su se okušala u francuskom jeziku te naučila nekoliko francuskih riječi, a svakodnevno su uživala u francuskoj glezbi.

 

Ono što Francusku čini poznatom je svakako i moda. Vrijedni roditelji postali su modni dizajneri i svojoj djeci su osmislili i napravili zanimljive kreacije, a djeca su postala manekeni na jedan dan i pokazala ih na modnoj reviji koja se održala u vrtiću.

 

Popraćeni veliki pljeskom i ovacijama, ohrabreni, djeca i odgajateljice nastavljaju dalje ovo zanimljivo putovanje. Osobito se zahvaljuju Eleni i mami Dominique što su im priuštile zanimljiva iskustva, kao i svim drugim roditeljima koji su pomogli u realizaciji ovog projekta.

Pročitano 1665 puta

 

 RAT1 600

seakayakcroatia

 

BANNER350 BarbaSIME1