logo mix

Rab Danas

Nezavisni internetski portal otoka Raba

OLUJIC 1400X179

 

Petak, 01 Ožujak 2019 15:14

Dječja maškarana povorka na prvi dan ožujka razveselila Lopar

Autor:
Ocijeni sadržaj
(2 glasa/-ova)
Dječja maškarana povorka na prvi dan ožujka razveselila Lopar Foto: TZO Lopar

Kao što smo već bili najavili, prvom danu ožujka u Loparu jako su se razveselili najmlađi koji su maštovito zamaškarani došli u vrtić i školu. Tamo su najprije, kako to i priliči u karnevalsko vrijeme, za sve loše što se dogodilo u protekloj godini presudili loparskom dežurnom krivcu Luli Peguli, a onda su oko 10:00 sati sva djeca u šarenoj maškaranoj povorci prošla kroz mjesto.

 

Nakon promenade mjestom, dječja svečanost pod maskama nastavljena je u šatoru ispred škole, gdje su uz malu okrijepu svi mogli zaplesati, zapjevati, igrati se s klaunom i takmičiti u raznim igrama.

"Bio je ovo odličan uvod u maškarana zbivanja koja nam slijede narednih dana", kazao nam je Marin Mušćo, direktor Ureda TZO Lopara i najavio preostali dio karnevalskih zbivanja u Loparu: "Naime, najprije će se u subotu održati maškarana zabava u Caffe baru Delicato, zatim su u nedjelju mali Loparski maškari po mjestu, dok veliki Loparski maškari već tradicionalni sudjeluju na Riječkom karnevalu. U ponedjeljak je dizanje bandera na Melu i Mućelu, a utorak je rezerviran za Loparske maškare po mjestu uz završnu feštu u šatoru gdje kao zvjezda večeri nastupa Mate Bulić", zaključio je Mušćo.

Pročitano 941 puta
Rab Danas

Nezavisni portal otoka Raba - Uvijek na Vašoj strani!

Facebook stranica: www.facebook.com/rapskilist | Pošalji e-mail: rabdanas@gmail.com

Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Contact Details

  • Mobile
    095 900 5450

Social Profiles

 

 RAT1 600

seakayakcroatia

 

BANNER350 BarbaSIME1