logo mix

Rab Danas

Nezavisni internetski portal otoka Raba

Utorak, 12 Ožujak 2019 08:37

Psihijatrijska bolnica Rab obilježava 18. Tjedan mozga

Napisao/la Psihijatrijska bolnica Rab
Ocijeni sadržaj
(1 glas)

Kampanji u svijetu poznatoj kao Brain Awareness Week i ove su se godine pridružile brojne hrvatske znanstvene, akademske i zdravstvene ustanove. Hrvatsko društvo za neuroznanost, Hrvatski institut za istraživanje mozga i Znanstveni centar izvrsnosti za temeljnu, kliničku i translacijsku neuroznanost Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, od 11. do 17. ožujka 2019. godine, osamnaesti puta u Hrvatskoj organiziraju Tjedan mozga. Organizaciji se pridružuju i sastavnice Sveučilišta u Splitu, Osijeku i Rijeci, članovi Hrvatskog društva za neuroznanost u tim sveučilišnim središtima, kao i sveučilišni centrima širom zemlje te u brojne zdravstvene ustanove, a tako i Psihijatrijska bolnica Rab.

 

Psihijatrijska bolnica Rab je od 2002. godine partner Hrvatskom institutu za istraživanje mozga s kojim ima potpisan ugovor o suradnji, jer je upravo translacija znanosti u praksu temeljna vrijednost i cilj svakog istraživanja. Posljednjih dvanaest godina bolnica je aktivno uključena i u promociju neuroznanosti kroz Tjedan mozga, koji svaki put svojom tematikom ukaže na dio istraživanja kojima se neuroznanost bavi.

Kroz predavanja, radonice, tribine i savjetovanja djelatnici bolnice upoznaju širu javnost o značenju istraživanja mozga u 21. stoljeću – Stoljeću uma.

 

Hrvatsko društvo za neuroznanost ove je godine izabralo zanimljivu temu za Tjedan mozga s ciljem nastavka dijaloga s javnošću o značajnim pitanjima iz područja istraživanja mozga. 

Ovogodišnja tema se fokusira na doista važne sposobnosti mozga, a to su učenje i pamćenje.

 

Program aktivnosti Psihijatrijske bolnice Rab:

 

Pročitano 309 puta

seakayakcroatia