Home Vijesti Rapski srednjoškolci u globalnom prosvijedu mladih za zaustavljanje klimatskih promjena

Rapski srednjoškolci u globalnom prosvijedu mladih za zaustavljanje klimatskih promjena

0
Rapski srednjoškolci u globalnom prosvijedu mladih za zaustavljanje klimatskih promjena

Foto: Foto: Hrvoje Hodak

 

Prosvjed je organiziran putem Facebook stranice “School Strike 4 Climate Croatia”, a dio je globalnog pokreta “Petkom za budućnost” koji je pokrenula srednjoškolka iz Švedske Greta Thunberg. Greta je mjesecima svakoga petka protestira pred švedskim parlamentom kako bi vlast potaknula na brze akcije, pod geslom “Kažete da nas volite, ali ne nam uništavate budućnost”. Glasno je odjeknuo i njezin govor pred UN-om u kojem progovara o “budućnosti” koja na mladima neće ostati, ne učine li oni koji o tome odlučuju promjene sada i odmah.

Rab danas oglas

 

Nakon okupljanja pred ulazom u Srednju školu Markantuna de Dominisa Rab, na početku 6. školskog sata, njih 80-ak krenulo je u šetnju od zgrade Škole prema rapskom Šarengradu, da bi onda kroz park Boškopini i dalje rivom, noseći porukama ispisane transparente, stigli do Trga Municipium Arba i Kneževog dvora u kojem je smještena Gradska uprava Grada Raba.

 

 

Slučajni prolaznici i vozači automobila, nenavikli na ovakva događanja na Rabu, pokušavali su pročitati poruke s transparenata i odgonetnuti o čemu se tu zapravo radi, a uspjeli smo uhvatiti i trenutak kada se poznati rapski planinar i eko-aktivist Branko Paparić na trenutak pridružio prosvijednoj povorci rapskih srednjoškolaca dajući im svoju punu podršku.

 

KOMENTIRAJ ČLANAK

Molimo, unesite Vaš komentar!
Molimo, ovdje unesite Vaše ime