Home Vijesti Udruga dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Ogranak Rab održala redovni godišnji Sabor

Udruga dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Ogranak Rab održala redovni godišnji Sabor

0
Udruga dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Ogranak Rab održala redovni godišnji Sabor

Foto: Foto: Ivica Hodak

 

Rad godišnjeg Sabora otvorio predsjednik radnog predsjedništva Željko Peran, inače aktualni predsjednik Gradskog vijeća Raba i Hrvatskog časničkog zbora na Rabu. Osim prisutnim članovima UDVDR-a i članovima ostalih Udruga na Rabu proisteklih iz Domovinskog rata koji su se odazvali pozivu, Peran je pozdrave uputio i posebnim gostima admiralu Davoru Domazetu – Loši, zatim Pavu Sretiću, članu Nadzornog odbora UDVDR-a na razini Republike i zamjeniku gradonačelnika Raba Denisu Deželjinu.

Rab danas oglas

 

Tajnik Udruge Jozo Herceg podnio je Izvještaj o radu, zajedno s Izvještajem o financijskom poslovanju Udruge u 2018. godinu, nakon čega su oba jednoglasno i bez rasprave prihvaćena, baš kao i Prijedlog Plana rada i financijskog plana Udruge za 2019. godinu.

 

I ove godine najveću stavku na prihodovnoj strani, uz uplaćene članarine i dotacije ostalih subjekata na otoku, čini iznos koji se Udruzi dodjeljuje iz Proračuna Grada Raba, pa tako iz Izvještaja tajnika proizlazi da su prošlogodišnji prihodi Udruge ostvareni s iznosom od 19.350 kn, dok se u 2019. oni planiraju u iznosu od oko 25.000 kuna.

 

Iz Izvještaja o radu Udruge u 2018. godini, kao i iz predloženog Plana rada u 2019., vidljiva je široka lepeza djelovanja UDVDR Ogranak Rab. Osim sudjelovanja u brojnim svečanostima oblježavanja značajnijih datuma iz vremena Domovinskog rata i održavanja uspostavljenih prijateljskih odnosa s mnogim braniteljskim udrugama diljem Hrvatske, posebno s onima iz Paga, Novalje i Kostrene, članovi ove Udruge aktivni su i u brojnim dobrovoljnim akcijama na dobrobit čitave zajednice, pa smo tako nedavno svjedočili nastavku njihove višegodišnje skrbi za raščišćavanjem i pošumljavanjem burom devastiranog otočića Školjića.

 

Rad Sabora i sve prisutne u Velikoj vijećnici, u ulozi gosta, najprije je pozdravio zamjenik gradonačelnika Raba Denis Deželjin, koji je među ostalim kazao kako već ovako veliki broj članova okupljenih u Vijećnici ukazuje na činjenicu da se radi o vrlo uspješnoj i dobro organiziranoj Udruzi čiji članovi i nakon nemjerljivog doprinosa u Domovinskom ratu nastavljaju djelovati na korist boljitka kako svoje lokalne zajednice tako i Hrvatske u cijelosti. Nakon Deželjina, prisutne je pozdravio i admiral Davor Domazet – Lošo, istaknuvši još jednom veliki doprinos Rabljana u Domovinskom ratu, a svoju je privrženost Rabu i Rabljanima admiral potkrijepio i time što, premda po rođenju Sinanjin, pola godine živi u Zagrebu, a drugu polovicu, ne u Sinju, već na Rabu.

 

Godišnji sabor UDVDR-a Ogranka Rab završio je prijateljskim druženjem u prostorijama braniteljskih udruga Raba.

KOMENTIRAJ ČLANAK

Molimo, unesite Vaš komentar!
Molimo, ovdje unesite Vaše ime