logo mix

Rab Danas

Nezavisni internetski portal otoka Raba

Gif animacija za zapoljavanje 2000x240px

 

Ponedjeljak, 25 Ožujak 2019 06:45

Zajedno do zelenijeg i uređenijeg okoliša škole i vrtića u Banjolu

Autor:
Ocijeni sadržaj
(2 glasa/-ova)
Zajedno do zelenijeg i uređenijeg okoliša škole i vrtića u Banjolu Foto: Hrvoje Hodak

Želja roditelja učenika banjolske područne škole i malenih polaznika područnog odjeljenja Dječjeg vrtića Pahuljica, urodila je ove subote prekrasnom akcijom hortikulturalnog uređenja okoliša nedavno obnovljene školske zgrade u Banjolu.

 

Naime, nakon početne ideje i održanog zajedničkog roditeljskog sastanka svatko se u ovu akciju uključio u okviru vlastitih mogućnosti, a njezin puni smisao, uz uređenje i ozelenjivanje okoliša u kojem djeca borave, ostvaren je kroz druženje i još bolje upoznavanje roditelja, djece, učiteljica i odgajateljica. Naravno, djeca su pritom naučila štošta o odabiru i sadnji biljaka, ali i o tome kako se o njima treba brinuti. 

 

- Ova se ideja brzo proširila i među mještanima Banjola, pa su nam se obratili i iz Mjesnog odbora Banjol sa željom da nam i oni pomognu. Naravno da smo pomoć rado prihvatili, a ubrzo je uslijedio i posjet predstavnika Grada Raba koji su nam dali svoju suglasnost i podršku uz obećanje da će nam urediti i upotpuniti školsko igralište. Ravnateljice obiju ustanova također su pohvalile i podržale ovu inicijativu, kazala nam je učiteljica Nikolina Tvrtković Gušćić.

 

Nakon lanjskog školsko-vrtićkog uprizorenja živih jaslica u dvorištu škole i nakon ove zelene akcije, uvjereni smo da će se suradnja roditelja, učitelja, odgajateljica te Mjesnog odbora Banjola, uz podršku Grada nastaviti, te da će uroditi još mnogim hvalevrijednim akcijama na dobrobit učenika i vrtićke djece.

 

Pročitano 2531 puta
Hrvoje Hodak

Urednik web portala Rab Danas i časopisa Rapski list

www.facebook.com/rapskilist | Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Contact Details

  • Mobile
    095 900 5450

 

 RAT1 600

seakayakcroatia

 

BANNER350 BarbaSIME1