logo mix

Rab Danas

Nezavisni internetski portal otoka Raba

OLUJIC 1400X179

 

Petak, 29 Ožujak 2019 15:44

Delegacija Grada Brna u posjeti Gradu Rabu

Napisao/la Grad Rab
Ocijeni sadržaj
(2 glasa/-ova)

Jučer je u Maloj vijećnici Grada Raba upriličeno primanje za delegaciju iz Češke, točnije iz Grada Brna.

 

Delegaciju predvođenu članom gradske skupštine gospodinom Michalom Chladekom koji godinama dolazi na Rab i smatra ga svojim drugim domom, dočekali su zamjenik gradonačelnika Denis Deželjin, pročelnik UO za opće poslove i društvene djelatnosti Zvonko Puljar – Matić i ravnateljica OŠ Ivana Rabljanina Rab gđa. Anamari Šarin.

 

Povod dolaska prijatelja iz Češke je prije svega prijateljska suradnja između osnovne škole Jasanova te OŠ Ivana Rabljanina Rab koja traje od 2007. godine. Učenici iz Brna prvi su puta došli u posjetu rapskim kolegama 2009., čime je i započeo kontinuitet međusobnih posjeta i razmjena znanja i iskustava.

 

Nakon upućenih riječi srdačne dobrodošlice, Deželjin je gostima, od kojih su neki prvi puta na Rabu, ukratko pokušao približiti otok i Grad Rab iznoseći podatke o značajnim povijesnim činjenicama i ličnostima, najpoznatijim legendama, kulturnim znamenitostima, tradiciji, kao i manifestacijama koje Rab čine prepoznatljivim i jedinstvenim. 

Potom se osvrnulo na dosadašnju suradnju dviju škola te planove tijekom ove godine. 

Naime, rapski će učenici u čak dva navrata putovati u Brno, pri čemu će Eko grupa sa svojim kolegama provesti projekt bacanja u jezero glinenih kugli s dobrim bakterijama, s ciljem pročišćavanja mulja na samome dnu jezera, što je početak suradnje na području očuvanja okoliša. 

 

Razgovaralo se i o mogućnostima suradnje na ostalim područjima, prije svega na području kulture, kao i mogućnostima razmjene iskustava o radu komunalnih društava, budući da su pokazali interes za novi sustav gospodarenja otpadom s kojim uskoro krećemo u realizaciju.

 

 

Pročitano 889 puta

 

 RAT1 600

seakayakcroatia

 

BANNER350 BarbaSIME1