logo mix

Rab Danas

Nezavisni internetski portal otoka Raba

Gif animacija za zapoljavanje 2000x240px

 

Ponedjeljak, 01 Travanj 2019 12:39

U Palitu svečano otvorena novoizgrađena Igrališta za male sportove

Autor:
Ocijeni sadržaj
(5 glasa/-ova)
U Palitu svečano otvorena novoizgrađena Igrališta za male sportove Hodak Photography

Nako što je u Europskom parlamentu u Bruxellesu u prosincu prošle godine Gradu Rabu svečano uručen naslov prvog Europskog otoka sporta za 2019. godinu, a rapska sportska mladost okupljena oko svojih klubova, natjecateljskim postignućima nastavila dokazivati da je ta titula doista došla u prave ruke, prošlotjedno otvaranje novoizgrađenih Igrališta za male sportove u Palitu trebalo bi dati dodatni impuls daljnjem razvoju sporta na otoku i što većoj aktivnosti rapskih sportskih kolektiva, posebno onih koji rade s mladima.

 

Naime, prošloga je petka gradonačelnik Raba Nikola Grgurić pred mnoštvom okupljenih, pretežno mladih Rabljana, od kojih su mnogi, zbog odigravanja eksibicijskih utakmica, došli odjeveni u sportske dresove svojih klubova, kraćim prigodnim obraćanjem ukazao na značaj ovog potpuno novog sportskog objekta namijenjenog ponajprije mladima, ali i svima onima koji se žele organizirano i ciljano baviti sportom. 

 

- Njegova izgradnja, kazao je Grgurić, stajala je rapske porezne obveznike 3 milijuna kuna, a Palit je s ovako kvalitetno opremljenim igralištima na otvorenom i to u neposrednoj blizini Sportske dvorane, postao svojevrsno sportsko središta Raba.

 

Igralište malih sportova obuhvaća terene za mali nogomet, rukomet i košarku, te tribine s 300-tinjak sjedećih mjesta. U igrališnom sklopu smješten je i manji objekt u kojem se nalazi sanitarni čvor s prostorijom koja će služiti prvenstveno za zapisničarske i delegatske aktivnosti tijekom održavanja pojedinih utakmica, a blizina Sportske dvorane omogućit će praktično korištenje dvoranskih svlačionica. Na svim igralištima nalazi se atraktivna gumeno-akrilna podloga certificirana za sportska natjecanja na otvorenom, a sve će izgledati još ljepše po dovršetku dodatnih radova na ozelenjivanju prostora oko samih igrališta i tribina.

 

Korištenje svih igrališta bit će besplatno, klubovi će moći rezervirati termin korištenja pojedinih terena, kojima će, baš kao i Sportskom dvoranom, upravljati Komunalno poduzeće Dundovo d.o.o.

Naplata će se vršiti samo u iznimnim situacijama u večernjim satima, ukoliko nije riječ o djeci i sportskim klubovima, i to prema cjeniku sportske dvorane.

 

- Želim da otvaranje ovog objekta bude samo jedan u nizu projekata koje ćemo zajednički ubuduće realizirati, te da njime upravljamo tako da doista bude u funkciji razvoja sporta na otoku, čuvajući ga kao imovinu sviju nas, zaključio je Grgurić i pozvao mlade sportaše da ekshibicijskim susretima ožive sportske terene i demonstriraju svoje vještine.

 

Uz upaljenu rasvjetu, nakon svečane ceremonije, članovi Muškog rukometnog kluba Arba i Ženskog rukometnog kluba Rab, Škole nogometa NK Rab, Košarkaškog kluba Rab te veterani Nogometnog i Malonogometnog kluba Rab, održali su ekshibicijske treninge i odigrali utakmice na novootvorenim terenima.

Publika okupljena na tribinama mogla je svjedočiti rezultatima kvalitetnog rada u ovim klubovima, među kojima se u posljednje vrijeme posebno ističe Ženski rukometni klub Rab, iz čijega bi pogona, nakon izvrsne Ane Debelić, Rab vrlo brzo mogao iznjedriti još poneku reprezentativku.

 

Već tijekom vikenda Igrališta malih sportova u Palitu bila su ispunjena brojnim sportašima svih generacija.

Pročitano 3124 puta
Hrvoje Hodak

Urednik web portala Rab Danas i časopisa Rapski list

www.facebook.com/rapskilist | Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Contact Details

  • Mobile
    095 900 5450

 

 RAT1 600

seakayakcroatia

 

BANNER350 BarbaSIME1