Home Vijesti U Palitu svečano otvorena novoizgrađena Igrališta za male sportove

U Palitu svečano otvorena novoizgrađena Igrališta za male sportove

0
U Palitu svečano otvorena novoizgrađena Igrališta za male sportove

Foto: Hodak Photography

 

Naime, prošloga je petka gradonačelnik Raba Nikola Grgurić pred mnoštvom okupljenih, pretežno mladih Rabljana, od kojih su mnogi, zbog odigravanja eksibicijskih utakmica, došli odjeveni u sportske dresove svojih klubova, kraćim prigodnim obraćanjem ukazao na značaj ovog potpuno novog sportskog objekta namijenjenog ponajprije mladima, ali i svima onima koji se žele organizirano i ciljano baviti sportom. 

Rab danas oglas

 

Njegova izgradnja, kazao je Grgurić, stajala je rapske porezne obveznike 3 milijuna kuna, a Palit je s ovako kvalitetno opremljenim igralištima na otvorenom i to u neposrednoj blizini Sportske dvorane, postao svojevrsno sportsko središta Raba.

 

Igralište malih sportova obuhvaća terene za mali nogomet, rukomet i košarku, te tribine s 300-tinjak sjedećih mjesta. U igrališnom sklopu smješten je i manji objekt u kojem se nalazi sanitarni čvor s prostorijom koja će služiti prvenstveno za zapisničarske i delegatske aktivnosti tijekom održavanja pojedinih utakmica, a blizina Sportske dvorane omogućit će praktično korištenje dvoranskih svlačionica. Na svim igralištima nalazi se atraktivna gumeno-akrilna podloga certificirana za sportska natjecanja na otvorenom, a sve će izgledati još ljepše po dovršetku dodatnih radova na ozelenjivanju prostora oko samih igrališta i tribina.

 

Korištenje svih igrališta bit će besplatno, klubovi će moći rezervirati termin korištenja pojedinih terena, kojima će, baš kao i Sportskom dvoranom, upravljati Komunalno poduzeće Dundovo d.o.o.

Naplata će se vršiti samo u iznimnim situacijama u večernjim satima, ukoliko nije riječ o djeci i sportskim klubovima, i to prema cjeniku sportske dvorane.

 

Želim da otvaranje ovog objekta bude samo jedan u nizu projekata koje ćemo zajednički ubuduće realizirati, te da njime upravljamo tako da doista bude u funkciji razvoja sporta na otoku, čuvajući ga kao imovinu sviju nas, zaključio je Grgurić i pozvao mlade sportaše da ekshibicijskim susretima ožive sportske terene i demonstriraju svoje vještine.

 

Uz upaljenu rasvjetu, nakon svečane ceremonije, članovi Muškog rukometnog kluba Arba i Ženskog rukometnog kluba Rab, Škole nogometa NK Rab, Košarkaškog kluba Rab te veterani Nogometnog i Malonogometnog kluba Rab, održali su ekshibicijske treninge i odigrali utakmice na novootvorenim terenima.

Publika okupljena na tribinama mogla je svjedočiti rezultatima kvalitetnog rada u ovim klubovima, među kojima se u posljednje vrijeme posebno ističe Ženski rukometni klub Rab, iz čijega bi pogona, nakon izvrsne Ane Debelić, Rab vrlo brzo mogao iznjedriti još poneku reprezentativku.

 

Već tijekom vikenda Igrališta malih sportova u Palitu bila su ispunjena brojnim sportašima svih generacija.

KOMENTIRAJ ČLANAK

Molimo, unesite Vaš komentar!
Molimo, ovdje unesite Vaše ime