logo mix

Rab Danas

Nezavisni internetski portal otoka Raba

Gif animacija za zapoljavanje 2000x240px

 

Utorak, 02 Travanj 2019 13:00

Predstavljanje slikovnice "Rapske vile" Snježane Turković učenicima OŠ Ivana Rabljanina Rab

Napisao/la Mona Othman
Ocijeni sadržaj
(3 glasa/-ova)
Predstavljanje slikovnice "Rapske vile" Snježane Turković učenicima OŠ Ivana Rabljanina Rab Napisala i snimila: Mona Othman

Na književnom susretu u knjižnici OŠ Ivana Rabljanina Rab, organiziranom 1. i 2. travnja u sklopu obilježavanja Međunarodnog dana dječje knjige za učenike prvih i drugih razreda matične škole, Snježana Turković, učenicima poznata kao njihova odgajateljica iz dječjeg vrtića, predstavila je svoju prvu slikovnicu Rapske vile.

 

Dijelovi iz slikovnice koje je učenicima čitala autorica bili su povod razgovoru o rapskoj kulturnoj baštini kao što su rapski zvonici, ali i o prirodnom bogatstvu otoka poput izvora vode. Razgovaralo se o vilama kao osnovnom motivu priče, o razlikama između likova iz stvarnog i nestvarnog svijeta i načinima na koji ih doživljavaju.

 

Tijekom susreta učenici su imali pregršt pitanja o tome kako nastaje slikovnica, otkud autorica crpi ideje te nastaje li prvo crtež i slika, a zatim tekst.Zanimalo ih je i priprema li Snježana neke nove slikovnice te koje su njezine najdraže knjige iz djetinjstva.

 

Ugodno druženje s autoricom učenike je zainteresiralo za knjigu i čitanje pa su odmah nakon susreta požurili u knjižnicu kako bi posudili slikovnice koje su zahvaljujući donaciji autorice dostupne za posudbu u školskoj knjižnici.

Pročitano 1051 puta

 

 RAT1 600

seakayakcroatia

 

BANNER350 BarbaSIME1