logo mix

Rab Danas

Nezavisni internetski portal otoka Raba

Ponedjeljak, 08 Travanj 2019 09:14

Ekipa mladeži GDCK Rab osvajanjem međužupanijske titule prva osigurala odlazak na državno natjecanje

Autor:
Ocijeni sadržaj
(1 glas)
Ekipa mladeži GDCK Rab osvajanjem međužupanijske titule prva osigurala odlazak na državno natjecanje Foto: GDCK Rab

Na XI. međužupanijskom natjecanju mladih Hrvatskog Crvenog križa održanom 6. travnja u pulskoj Osnovnoj školi Kaštanjer, mladi Gradskog društva Crvenog križa Rab (učenici Srednje škole Markantuna de Dominisa Rab) u svojoj su kategoriji osvojili 1. mjesto, ostavivši iza sebe čak 9 ekipa, dok je podmladak GDCK Rab, kojeg čine učenici OŠ Ivana Rabljanina Rab, osvojio također izvrsno 4. mjesto u konkurenciji od 13 ekipa.

 

Rapska se mladost još jednom iskazala svojim znanjem i uvježbanošću u ovom plemenitom natjecanju, a uspjeh je tim veći kada znamo da su na natjecanju sudjelovale i ekipe dviju medicinskih škola. Tim GDCK Rab sada i pod vodstvom novog mladog ravnatelja Ive Kordića nastavlja nizati uspjehe u radu s mladima, održavajući tako respektabilnu natjecateljsku tradiciju koju je započeo prošle godine prerano preminuli dugogodišnji ravnatelj društva Marijan Ribarić.

 

A da iza ovog novog uspjeha doista stoji golemi trud čitavog tima, dokazuju gotovo svakodnevne četveromjesečne pripreme, tijekom kojih se nerijetko vježbalo i vikendima. Spomenimo samo podatak da su dr. Zvonimir Španjol Pandelo i ravnatelj GDCK Rab Ivo Kordić tijekom priprema odradili oko 300 volonterskih sati, te da je kroz njihovu obuku prošlo 30-ak djece. Na XI. međužupanijsko natjecanje u Pulu na kraju su otputovale dvije najbolje ekipe s gradskog natjecanja održanog 9. ožujka.

 

Ekipa mladeži GDCK Rab, ovom je pobjedom na međužupanijskom natjecanju postala prva od deset ekipa s pravom natjecanja na razini države i to u konkurenciji od čak 111 društava koja djeluju u RH. Rabljani će tako 11. svibnja u Našicama predstavljati ne samo svoj grad, već i dvije županije, Primorsko-goransku i Istarsku.

 

S obzirom na skromne uvjete rada i financijske mogućnosti GDCK Rab, ovaj uspjeh na gostujućem, puno razvijenijem terenu, dobiva još veći značaj. Pobjedničku ekipu mladeži GDCK Rab činili su srednjoškolci: Emma Jureša, Marta Puljar-Matić, Lorena Pende, Lana Vidas, Lora Dumenčić i Lana Šanić, a nikako ne smijemo zanemariti ni izvrsno 4. mjesto podmlatka GDCK Rab, koje su osvojili osnovnoškolci: Tara Babić, Veronika Karlić, Lara Španjol-Pandelo, Vito Renić, Dominik Dumenčić, Selena Bunjevčević.

 

- Silan trud kojeg su učenici uložili u ove pripreme, baš kao ni vrijeme koje smo mi odvojili radeći s njima, nije moguće ničim izmjeriti. Osjećaji koje smo međusobno dijelili mogu se svesti na zajednički nazivnik čiste ljubavi, jer jedino s takvom ljubavlju i energijom moguće je posvetiti se cilju, često i na račun vlastitih obitelji od kojih smo čitavo vrijeme imali podršku i razumijevanje, na čemu smo im posebno zahvalni, kazao je Kordić.

 

Rad s ovim divnim učenicima, koji zaslužuju velike čestitke, nastavit će se istim intenzitetom sve do kraja lipnja 2019.

Pročitano 979 puta
Hrvoje Hodak

Urednik web portala Rab Danas i časopisa Rapski list

www.facebook.com/rapskilist | Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Contact Details

  • Mobile
    095 900 5450

seakayakcroatia