logo mix

Rab Danas

Nezavisni internetski portal otoka Raba

OLUJIC 1400X179

 

Ponedjeljak, 08 Travanj 2019 10:11

Programom zajedničkih javnozdravstvenih aktivnosti na Rabu obilježen Svjetski dan zdravlja

Autor:
Ocijeni sadržaj
(3 glasa/-ova)
Programom zajedničkih javnozdravstvenih aktivnosti na Rabu obilježen Svjetski dan zdravlja Foto: NZZJZ Ispostava Rab

Povodom obilježavanja Svjetskog dana zdravlja, na Rabu su u petak i subotu 5. i 6. travnja 2019., objedinjene i zajednički provedene brojne javnozdravstvene aktivnosti s ciljem doprinosa prevenciji, očuvanju i unaprjeđenju zdravlja.

 

- I ove godine, zajednički nam je cilj u lokalnoj sredini, uz aktivnu suradnju djelatnika Nastavnog zavoda za javno zdravstvo, prigodom obilježavanja Svjetskog dana zdravlja povezati i udružiti sve zdravstvene županijske ustanove, odgojno-obrazovne, županijske i gradske ustanove, stručne udruge i komore, sportske klubove, kao i same građane i predstavnike JLS koji djeluju na otoku Rabu, kazala nam je voditeljica rapske ispostave NZZJZ, mr. sc. Daniela Glažar Ivče dr. med..

 

Program zajedničkih aktivnosti primjer je izuzetne javnozdravstvene akcije fokusirane prema najbitnijem prioritetu u zajednici, te načinu na koji se mobiliziraju svi sudionici u zdravstvenom sustavu i izvan njega, a koji su kontinuirano orijentirani zdravlju.

 

Provedena izuzetna javnozdravstvena akcija mjerenja krvnog tlaka i šećera u krvi za građane

Kako doznajemo od dr. Glažar Ivče, zajednička javnozdravstvena akcija djelatnika Nastavnog Zavoda za javno zdravstvo Ispostave Rab, Gradskog društva Crvenog križa RabDoma zdravlja Ispostave Rab, kojom je u prijepodnevnim satima 5. travnja uz potporu Ljekarni Kušen i Načeta u PC Mali Palit u Rabu, te u Ljekarni „Dumičić Debelić“ u Loparu, provedeno mjerenje krvnog tlaka i šećera za zainteresirane građane, imala je izuzetan odaziv. Izmjerene su razine šećera u krvi i krvni tlak kod više od 150 osoba. Detektiran je određeni broj osoba s visokim krvnim tlakom i šećerom u krvi, koje do sada toga nisu bile svjesne, kao i osobe sa hipertenzivnom krizom, zbog nereguliranog visokog krvnog tlaka. Svi oni dobili su upute i savjete o daljnjoj kontroli.

 

Zajedno prema zdravlju, u akciji "Hodanjem do zdravlja"

Javnozdravstvenu akciju „Hodanjem do zdravlja“ podržala su djeca predškolske dobi Dječjeg vrtića „Pahuljica“ s odgajateljima i stručnim suradnicima, svi učenici od 1. do 8. razreda OŠ Ivana Rabljanina Rab, kao i učenici Srednje škole Markantuna de Dominisa Rab, koji su u pratnji svojih učitelja i stručnih suradnika, jedan školski sat proveli u šetnji te na taj način dali svoj doprinos javnozdravstvenoj akciji.

 

U subotu, 6. travnja, hodanjem do zdravlja pridružili su se i ostali građani. Okupili su se na Škveru pokraj dječjeg igrališta, odakle su krenuli u hodanje putem zdravlja, po šetnici uz more do dječjeg igrališta u blizini samostana sv. Eufemije. Šetnji se pridružilo više od 60 građana, a lijepo je bilo vidjeti i veliko mnoštvo djece s roditeljima.

 

Zbog iznimnog doprinosa akciji, organizatori se posebno zahvaljuju prof. Zdravku Naletini, koji je s izuzetno puno entuzijazma motivirao djecu članove Karate kluba Rab-Enpi i njihove roditelje da daju svoju potporu akciji, zatim Natali Mravić na izuzetno zanimljivom vodstvu prirodom do zdravlja, kao i svim sudionicima prekrasne šetnje prema zdravlju.

Pročitano 1344 puta
Rab Danas

Nezavisni portal otoka Raba - Uvijek na Vašoj strani!

Facebook stranica: www.facebook.com/rapskilist | Pošalji e-mail: rabdanas@gmail.com

Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Contact Details

  • Mobile
    095 900 5450

Social Profiles

 

 RAT1 600

seakayakcroatia

 

BANNER350 BarbaSIME1