Home Vijesti Održana 18. sjednica Općinskog vijeća Lopara

Održana 18. sjednica Općinskog vijeća Lopara

0
Održana 18. sjednica Općinskog vijeća Lopara

Foto: Foto: Ivica Hodak

 {gallery}18 sjednica OV Lopara{/gallery}

 

Rab danas oglas

Vijećnici su, u skladu s početkom turističke sezone, pitanja postavljali iz sfere komunalne djelatnosti i uglavnom ih upućivali načelniku Općine Josipu Boriću i direktoru komunalne tvrtke „Vrutak“ Zdenku Jakucu.

 

Na pitanje o izvođenju radova na gradnji sportske dvorane vezano uz početak turističke sezone u Loparu, načelnik Borić je odgovorio kako radovi teku u skladu s visinom osiguranih sredstava za ovu godinu i u dogovorenim rokovima.

U ovom trenutku još su u tijeku vanjski radovi (na uređenju okoliša i na fasadi objekta) i tako će biti do prvih dana lipnja. Nakon toga građevinari će ući u interijer budućeg sportskog objekta i nastaviti s radovima neometajući odvijanje turističke sezone, zaključio je Borić.

 

Po završetku aktualnog sata, rad 18. sjednice nastavljena je prema usvojenom dnevnom redu uz napomenu da je isti na prijedlog načelnika Borića nadopunjen s dodatne dvije točke.

 

Prva točka dnevnog reda bila je Izvješće o radu načelnika Općine Lopar za razdoblje od 1. srpnja do 31. prosinca 2018. godine, iz kojeg je bilo moguće doznati da je s 31. prosincem 2018. u Općini Lopar u radnom odnosu na neodređeno vrijeme bilo ukupno 6 djelatnika i jedna djelatnica u programu stručnog osposobljavanja. U tom vremenu, pa i u ovom trenutku, načelnik Općine svoju dužnost obavlja kao volonter, dok njegov zamjenik tu dužnost obavlja profesionalno u mandatu.

Samo izvršenje proračuna za 2018. godinu, napomenuo je Borić, pokazuje da je Općina Lopar imala jednu uspješnu proračunsku godinu, u kojoj je realizirana izgradnja nekoliko važnih infrastrukturnih projekata, koji su u značajnim iznosima sufinancirani od strane ministarstava i PGŽ-e. Uspješnost proračunske 2018. potvrđuje i podatak da su ukupni prihodi i primici Općine Lopar u 2018. ostvareni u iznosu od 18.445.765 kuna dok su ukupni rashodi i izdaci bili 17.340.324 kune, što znači – napomenuo je načelnik Borić, da Općina Lopar više ne prenosi manjak proračuna u slijedeću godinu, u ovom slučaju u 2019. godinu.

 

I ostalih 11 točaka nadopunjenog dnevnog reda prihvaćeno je ili jednoglasno ili većinom potrebnih glasova.

 

Malo više rasprave bilo je vezano uz okončanje natječaja za zapošljavanje jednog samostalnog referenta Centra za kulturu Lopar. Potrebu za popunom ovog radnog mjesta pojasnila je ravnateljica Centra Tonka Kavran, koja svoj posao, premda do sada kao jedina zaposlena, obavlja na opće zadovoljstvo sviju. To je zorno pokazala i prošla sjednica Općinskog vijeća, kada je ravnateljica Kavran nakon što je podnijela Izvješća o radu Centra, od vijećnika primila unisone pohvale za svoj rad.

Na kraju je sa 5 glasova „za“ i 3 glasa „protiv“ na radno mjesto samostalnog referenta Centra za kulturu Lopar, na rok od godinu dana s dva mjeseca probnog rada, primljena Lucija Kundra.

 

Na ovoj sjednici općinski su se vijećnici jednoglasno izjasnili da se pomogne veteranu Domovinskog rata Miljenku Ureliću u rješavanju njegovog stambenog pitanja.

 

Premda je ova sjednica trebala riješiti i pitanje imenovanja novog zamjenika predsjednika Općinskog vijeća, jer je oporbeni vijećnik Marin Lazarić (SDP), koji je donedavno obnašao tu dužnost, svoj mandat u Vijeću stavio u mirovanje, novi će zamjenik – zaključeno je – biti imenovan na slijedećoj sjednici Općinskog vijeća Lopara.

KOMENTIRAJ ČLANAK

Molimo, unesite Vaš komentar!
Molimo, ovdje unesite Vaše ime