logo mix

Rab Danas

Nezavisni internetski portal otoka Raba

OLUJIC 1400X179

 

Subota, 20 Travanj 2019 08:23

Upoznavanje sa sustavom vodoopskrbe otoka Raba i s važnošću očuvanja voda

Autor:
Ocijeni sadržaj
(1 glas)
Upoznavanje sa sustavom vodoopskrbe otoka Raba i s važnošću očuvanja voda Foto: Hrvoje Hodak

U sklopu obilježavanja Svjetskog dana voda, u organizaciji komunalnog poduzeća VRELO d.o.o. Rab, referent za izgradnju, održavanje i upravljanje građevinama u „Vrelu“ Mate Torlak, mag. ing. mech.upoznao je učenike osmih razreda osnovne škole i rapske gimnazijalcie s vodoopskrbnim sustavom otoka Raba.

 

U predavanjima od velike mu je pomoći bila i izložba postavljena u Velikoj vijećnici Grada Raba "Od Like do Raba", koja progovara o povijesti riješavanja opskrbe pitkom vodom otoka Raba dovođenjem pročišćenih voda ličkih rijeka Like i Gacke kopnenim vodovodom dugim oko 65 kilometara i u nastavku podmorskim cjevovodom do Raba.

 

Također u suradnji s Vrelom d.o.o., Hrvatske vode održale su radionicu Hrvojeva zgoda „zaštita voda", za predškolce i prvi razred matične Osnovne škole Ivana Rabljanina u kojoj je naglasak bio na važnosti očuvanja voda i utjecaja plastičnog otpada na vode. 

 

Sustav za pročišćavanje otpadnih voda zamišljen je tako da čovjek na ispravan način, odgovorno postupa prema vodi uzetoj iz prirode kao i prema njezinom vraćanju u prirodu. Vodu valja pročistiti do tog stupnja da njezinim ponovnim vraćanjem ne narušimo prirodnu ravnotežu i kvalitetu okoliša. Također u tijeku prezentacije najmlađi su pozvani na sudjelovanje u akciji čišćenja okoliša “Zelena čistka"„ zajedno sa svojim roditeljima, a osvrnulo se i na važnost odvajanja otpada što je ujedno i mjera očuvanja okliša. Djeci su na kraju radionice podijeljene slikovnice Zaštita voda .

 

 

Pročitano 2094 puta
Hrvoje Hodak

Urednik web portala Rab Danas i časopisa Rapski list

www.facebook.com/rapskilist | Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Contact Details

  • Mobile
    095 900 5450

 

 RAT1 600

seakayakcroatia

 

BANNER350 BarbaSIME1