logo mix

Rab Danas

Nezavisni internetski portal otoka Raba

OLUJIC 1400X179

 

Ponedjeljak, 06 Svibanj 2019 11:01

Koncertom rapskih klapa i zbora „Refuli“ započeo program obilježavanja Dana Grada Raba

Autor:
Ocijeni sadržaj
(2 glasa/-ova)
Koncertom rapskih klapa i zbora „Refuli“ započeo program obilježavanja Dana Grada Raba Foto: Ivica Hodak

Koncertom u organizaciji Pučkog otvorenog učilišta Rab i pod pokroviteljstvom Grada Raba, na kojem su nastupile rapske klape "Sozal" (ž), Eufemija (m), Rab (m), Krijanca (m) i Mješoviti pjevački zbor "Refuli", u subotu 4. svibnja započeo je program kojim će se ove godine proslaviti 9. svibnja – Dan Grada Raba.

 

Organizator je u posljednji trenutak učinio pravi potez „preselivši“ koncert, koji se trebao održati ispod svodova povijesne Gradske lože, u dvoranu Zimskog kina Rab. Učinjeno je to zbog najavljene obilne kiše koja je zasigurno u određenoj mjeri umanjila i broj posjetitelja subotnjeg koncerta. Ipak, svi oni koji su došli u dvoranu Kina Rab, uživali su u izvedbama svih članova klapa i zbora, nagradivši ih dugotrajnim i spontanim aplauzima.

 

Na koncertu koji je potrajao sat vremena, u ulozi voditeljice programa izvrsno se snašla Irena Ivić, a rapske su klape, baš kao i zbor, otpjevale svaka po dvije skladbe. Simboličnom izvedbom „Ode Rabu“, koju je na stihove pjesnikinje Stake Klanac Tulić skladao pok. maestro Ljubo Stipišić Delmata, koncert su otvorili članovi Mješovitog pjevačkog zbora „Refuli“ pod vodstvom prof. Tatjane Zorić, a u veselom tonu svojim su ga izvedbama zaključile poznate rapske „Sozalke“ koje je za nastup, uz klape „Rab“ i „Eufemiju“, pripremio njihov dugogodišnji umjetnički voditelj Miljenko Vidas Kery. Za vokalnu uigranost klape „Krijanca“ zaslužan je njihov voditelj Sveto Popović koji je kroz svoj dugi umjetnički rad među ostalima vodio i riječke klape "Fortunal" i "Luku" te klapu "Crikvenica" – višestruke osvajače zlatnih štitova Omiša.

 

Čestitke i hvala svim izvođačima i njihovim voditeljima na lijepom darovanom koncertu.

Pročitano 1788 puta
Rab Danas

Nezavisni portal otoka Raba - Uvijek na Vašoj strani!

Facebook stranica: www.facebook.com/rapskilist | Pošalji e-mail: rabdanas@gmail.com

Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Contact Details

  • Mobile
    095 900 5450

Social Profiles

 

 RAT1 600

seakayakcroatia

 

BANNER350 BarbaSIME1