Home Vijesti Svečano zatvoreni radovi i izvršena primopredaja Doma za starije osobe na Rabu centralnom Domu „Mali Kartec“

Svečano zatvoreni radovi i izvršena primopredaja Doma za starije osobe na Rabu centralnom Domu „Mali Kartec“

0
Svečano zatvoreni radovi i izvršena primopredaja Doma za starije osobe na Rabu centralnom Domu „Mali Kartec“

Foto: Foto: Hrvoje Hodak

 

 U posljednje dvije godine Grad Rab je u Dom uložio više od 5 milijuna kuna, čime je osigurao funkcioniralno i moderno opremljen prostor, u potpunosti prilagođen za stanovanje starijih osoba, sa sobama opremljenima televizorom, telefonom i internetom te prostorijama društvene namjene. Brigu o budućim korisnicima vodit će desetak zaposlenih stručnih osoba ne bi li im se pružila maksimalna udobnost i vrhunska njega.

Rab danas oglas

Svečanosti su uz brojne uzvanike i posjetitelje prisustvovali gradonačelnik Raba Nikola Grgurić, župan Primorsko-goranske županije Zlatko Komadina, ravnateljica Doma za starije „Mali Kartec“ Gordana Stolfa, predstavnici glavnog izvođača radova tvrtke AEROTEH d.o.o. iz Zagreba i dobavljača opreme ORTOREA d.o.o. iz Varaždina te nadzorni inžinjer Štefko Osvald.

 

Dom za starije osobe na Rabu jučer je tijekom dana po prvi puta otvorio svoja vrata svim zainteresiranim sumještanima kako bi javnosti bila predstavljena usluga koju će pružati svojim budućim stanarima, a sve s ciljem unaprijeđenja socijalne i zdravstvene skrbi za osobe treće životne dobi na otoku. Kako bi se što više približili tom cilju, u posljednje dvije godine Grad Rab je u Dom uložio više od 5 milijuna kuna, čime je osigurao funkcioniralno i moderno opremljen prostor, u potpunosti prilagođen za stanovanje starijih osoba, sa sobama opremljenima televizorom, telefonom i internetom te prostorijama društvene namjene. Brigu o budućim korisnicima vodit će desetak zaposlenih stručnih osoba ne bi li im se pružila maksimalna udobnost i vrhunska njega.

 

Ravnateljica Doma za starije osobe “Mali Kartec” Gordana Stolfa kazala je kako će u ovom prekrasnom malom Domu starijim osobama biti omogućen kvalitetan i dostojanstven život sličan životu u njihovim obiteljima. “Uvjerena sam da ćemo uspješno nastaviti dobru suradnju s Gradom Rabom i gradskim institucijama, a s obzirom da već sada imamo 30-ak molbi zainteresiranih budućih stanara, brzo ćemo popuniti kapacitet Doma koji je ovdje 35 mjesta, te ćemo nakon dovršetka natječaja za zaposlene, angažmanom desetak novih djelatnika, vrlo skoro započeti s radom.

 

Župan Zlatko Komadina u svojem je kratkom obraćanju podsjetio prisutne da se nalaze pred zgradom bivšeg Doma zdravlja koju je Županija svojevremeno predala Gradu Rabu na upravljanje, zahvalio je gradonačelniku Grguriću na posebno intenzivnom radu i uloženom naporu posljednjih godina da se ovaj Dom dovrši i privede svrsi, i dodao: “Na ovaj način otvaramo još jednu županijsku ustanovu ovdje na Rabu i s ponosom mogu reći da je PGŽ, najveći poslodavac na otoku, jer sada ćemo ovdje uz Psihijatrijsku bolnicu Rab, ispostavu Županijske lučke uprave i ostalih županijskih ureda, imati i Dom za starije osobe, kao ispostavu našega Doma na Krku, čime ujedno zaokružujemo pokrivanje svih otoka našega Kvarnera ovom uslugom. Važno je naglasiti i to da su naši domovi za starije, uz kvalitetan standard skrbi koja se u njima pruža, i relativno pristupačni po cijeni. Ovo je generacijski projekt, vjerujem da će naš Dom na Krku ovdje pružati vrhunsku uslugu. Drago mi je što danas prisustvujem ovom činu svečane primopredaje i što možemo pomoći od strane Županije. 

 

Gradonačelnik Grgurić svoj je ponos i zadovoljstvo podijelio sa svima koji su tijekom godina doprinijeli realizaciji ovog projekta i dovršetku obveze Grada u izgradnji, rekonstrukciji i opremanju Doma, čime će nedvojbeno na otoku biti podignuta razina kvalitete života starijih osoba. Grgurić se posebno zahvalio izvođačima koji su u završnoj fazi, skupa s nadzorom, učinili više od očekivanog, te članovima rapske Udruge ULIKS koji su svojim slikarskim radovima oživjeli i uljepšali interijer Doma, a zatim je, obrativši se županu Komadini i ravnateljici Stolfa, kazao: “Ovim svečanim činom primopredaje povjeravamo našu imovinu i novac ovih naših ljudi vama na upravljanje. Uz podršku župana i vas ravnateljice, vjerujem da će ta naša imovina biti vođena dobrom rukom i da će budući stanari biti sretni i zadovoljni. Imamo nešto posla pred sobom, drago mi je da će nakon sutrašnjeg završetka natječaja krenuti angažman novih djelatnika i da je iskazan velik interes budućih stanara, te da će kroz period od nekih mjesec dana ono što smo ovdje gradili zaživjeti u svoj svojoj punini. Ovaj projekt smatram najkvalitetnijim što ga je ova Gradska uprava, zajedno sa svim svojim partnerima, uspjela privesti kraju.

 

GDCK Rab na međunarodni Dan Crvenog Križa otvorio vrata svojih novih prostorija

U okviru Doma za starije osobe na Rabu od sada će djelovati i izuzetno uspješno Gradsko društvo Crvenog križa Rab kojemu je nakon dugog niza godina osiguran adekvatan prostor iz kojega će uz kontinuiranu edukaciju mladih, nastaviti s uspješnim akcijama dobrovoljnog darivanja i ostalim humanitarnim aktivnostima na dobrobit čitave zajednice.

 

Prigodnu svečanost otvaranja, prije odlaska u zajednički razgled Doma, dodatno su svojim nastupima uljepšale učenice Glazbene škole Ivana Matetića Ronjgova, PO Rab, Eva Perčinić na gitari i Zara Paparić na mandolini.

KOMENTIRAJ ČLANAK

Molimo, unesite Vaš komentar!
Molimo, ovdje unesite Vaše ime