logo mix

Rab Danas

Nezavisni internetski portal otoka Raba

Ponedjeljak, 13 Svibanj 2019 06:16

U Psihijatrijskoj bolnici Rab obilježen Međunarodni dan sestrinstva 12. svibnja

Autor:
Ocijeni sadržaj
(1 glas)
U Psihijatrijskoj bolnici Rab obilježen Međunarodni dan sestrinstva 12. svibnja Nastup novoosnovanog bolničkog benda znakovitog imena "Stigmakillers"

U Psihijatrijskoj bolnici Rab, u veseloj i kreativnoj atmosferi, obilježen je 12. svibnja Međunarodni dan sestrinstva kojim medicinske sestre i tehničari cijelog svijeta obilježavaju sjećanje na rođendan Florence Nightingale, začetnice modernog sestrinstva.

 

Proslavu su svojim prisustvom uveličali predstavnici vlasnika i osnivača ove ustanove, Primorsko-goranske županije, gđa. Silvia Hunjadi Korošec te gradonačelnik Grada Raba g. Nikola Grgurić, sa suradnicima, te gosti iz Slavonskog Broda – Udruga Vrapčići. Program su znakovito otvorili članovi novoosnovanog bolničkog benda „Stigmakillers" poznatom pjesmom „Gdje je nestao čovjek", a buran aplauz je bio najbolji znak koliko su dotaknuli publiku.

 

Zaželivši svima dobrodošlicu, ravnateljica bolnice izv. prof. dr. sc. Vesna Šendula Jengić je prisutne pozdravila, a svim medicinskim sestrama i tehničarima čestitala njihov dan, uz riječi zahvalnosti za sav njihov rad i trud koji je utkan i koji je gradio ovu bolnicu, sve do onoga što je ona danas. Gradonačelnik Grada Raba je iskoristio prigodu istaknuti pozitivne promjene, napredak i razvoj ove ustanove, što počiva na radu i trudu svakoga pojedinca i na čast je i ponos svim Rabljanima. Glavna sestra bolnice, pomoćnica ravnatelja za sestrinstvo Estera Paparić, mag. med. techn. osvrnula se na sestrinstvo u Psihijatrijskoj bolnici Rab od njezinih početaka kada je u bolnici radila samo jedna medicinska sestra te danas kada se sestrinstvo razvija i kao djelatnost i kao znanost, te sve više medicinskih sestara i tehničara nastavlja svoje obrazovanje na fakultetu ili kroz različite programe cjeloživotnog obrazovanja.

 

Kraj programa obilježili su gosti iz Slavonskog Broda, članovi Udruge za unaprjeđenje duševnog zdravlja Vrapčići, koji su izveli izvrsnu kazališnu predstavu „Zavirite u moj film". Ova je predstava kreirana u cilju destigmatizacije psihijatrijskog bolesnika te prikazuje događaje iz života psihički oboljelih uz istovremene edukativne sličice. U predstavi zajednički glume članovi Udruge „Vrapčići" i druge osobe iz lokalne zajednice koje imaju glumačkih afiniteta. Scenarij za predstavu je napisao glumac-volonter Matej Safundžić, a uz Mateja u izvedbi sudjeluje i diplomant Umjetničke akademije u Osijeku Luka Stilinović.

Pročitano 623 puta
Rab Danas

Nezavisni portal otoka Raba - Uvijek na Vašoj strani!

Facebook stranica: www.facebook.com/rapskilist | Pošalji e-mail: rabdanas@gmail.com

Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Contact Details

  • Mobile
    095 900 5450

Social Profiles

seakayakcroatia