logo mix

Rab Danas

Nezavisni internetski portal otoka Raba

Ponedjeljak, 13 Svibanj 2019 12:20

Milenijska fotografija - Zajedno smo EUROPSKI OTOK SPORTA!

Napisao/la Grad Rab
Ocijeni sadržaj
(2 glasa/-ova)
Milenijska fotografija - Zajedno smo EUROPSKI OTOK SPORTA! Milenijsku fotografiju snimio Ivo Šubić

Prošlog je petka na novouređenom Igralištu malih sportova u Palitu snimljena milenijska fotografija kako bi se obilježio Dan Grada Raba, Dan sporta i titula prvog EUROPSKOG OTOKA SPORTA.

 

Uzimajući u obzir podatak da se sportom na otoku aktivno bavi oko 20% stanovništva, dok je njih 16% učlanjeno u neku od sportskih udruga i klubova, čiji članovi redovno treniraju i nižu uspjehe te promiču bavljenje sportom, Rab opravdano i s ponosom nosi titulu prvog EUROPSKOG OTOKA SPORTA. Tim su povodom, u danima obilježavanja svoga Dana, okupljajući velike i male sportaše, učenike osnovne i srednje škole, kao i najmlađe otočane, vrtićare DV „Pahuljica“, Grad Rab, POU i DV „Pahuljica“ odlučili ovjekovječiti naslov Grada i otoka sporta snimanjem milenijske fotografije u kojoj je sudjelovalo 600-tinjak učesnika.

 

Budući da je svibanj mjesec u kojem se intenzivnije promiču zdravlje i zdravi stilovi života, i djelatnici rapske ispostave Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Primorsko-goranske županije su nakon provođenja javnozdravstvene akcije “ Hodanjem do zdravlja” dali podršku zajedničkom fotografiranju.

 

U ime organizatora, Grada Raba, POU Rab i DV "Pahuljica" još jednom veliko HVALA svima koji su se odazvali pozivu!

 

Ova fotografija koju je iz zraka, koristeći se dronom, snimio rapski fotograf Ivo Šubić, predstavljat će Rab kao otok duge sportske tradicije koji promiče zdravo i aktivno odrastanje i život na sretnom i zdravom otoku.

Pročitano 817 puta

seakayakcroatia