Home Vijesti Spektakularnim programom na Trgu sv. Kristofora na Rabu započeo 6. Međunarodni festival „Život je lijep“

Spektakularnim programom na Trgu sv. Kristofora na Rabu započeo 6. Međunarodni festival „Život je lijep“

0
Spektakularnim programom na Trgu sv. Kristofora na Rabu započeo 6. Međunarodni festival „Život je lijep“

Foto: RabDanas

 

Rabu je pripala čast biti odabranim domaćinom ovog uistinu lijepog festivala proslave života koji se odvija pod pokroviteljstvom predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar Kitarović, a za čiju su organizaciju zaslužni ETS (European Tourist Service) iz Bugarske i Matica umirovljenika Grada Zagreba. Hrvatska je tako nakon Slovačke, Bugarske i Ukrajine, postala 4. država koja je ugostila ovaj festival.

Rab danas oglas

 

O koliko je značajnoj manifestaciji riječ dovoljno govori podatak da je na Rab tijekom srijede (15.5.) pristiglo gotovo šest stotina sudionika ovog festivala i to iz Bjelorusije, Bosne i Hercegovine, Bugarske, Latvije, Rusije, Slovačke, Slovenije, Ukrajine i, naravno, domaćina Hrvatske. Svi oni odsjeli su u Hotelu Internacional u gradu Rabu i u Eva Hotel & Residenceu smještenom na Suhoj Punti.

 

 

Službenom otvaranju, prethodilo je intoniranje Lijepe naše i potom himne Europske unije koje su uz tamburašku pratnju izveli članovi mješovitog Zbora Matice umirovljenika Grada Zagreba, a zatim se u ime Matice umirovljenika Grada Zagreba i gradonačelnika Zagreba Milana Bandića okupljenima na najvećem rapskom trgu prva obratila i sve ih pozdravila predsjednica Matice  Đurđa Novaković. Nakon nje, u ulozi domaćina, sve je prisutne pozdravio i gradonačelnik Raba Nikola Grgurić koji je u svojem kratkom obraćanju kazao i zanimljiv podatak da je ovaj festival na rapskom trgu uspio okupiti više sudionika nego što sam grad Rab broji stanovnika (cca 450). Osim toga Grgurić je potvrdio i podatak da na Rabu nikada do sada u jednom danu nije boravilo čak 140 državljana Ukrajine. Uz veliko zadovoljstvo što je organizator izabrao baš grad Rab za domaćina ovog šestog izdanja Međunarodnog festivala „Život je lijep“, gradonačelnik Raba je kazao i to da će sa svoje strane predložiti da se i slijedeći festivalski susreti nastave održavati na našem otoku.

 

Uz lijepo i sunčano vrijeme Trg su dodatno uljepšali sudionici programa odjeveni u prekrasne narodne nošnje zemalja iz kojih su pristigli, a dvije skupine Ukrajinaca, tijekom izvođenja kulturno-umjetničkog programa, domaću publiku ugodno iznenadili otplesavši „Potresujku“ i otpjevavši, uz instrumentalnu pratnju, staru dalmatinsku pjesmu „Ta divna splitska noć“. Kao predstavnici Hrvatske u programu je nastupila skupina pučkih pjevača iz Lopara.

 

Primanje kod gradonačelnika

Idućeg je dana (u četvrtak, 16.5.), u Maloj vijećnici Grada Raba, predstavnike zemalja sudionika 6. Međunarodnog festivala „Život je lijep“ primio gradonačelnik Nikola Grgurić.

Još pod dojmom otvarajućeg dana gradonačelnik je kazao da je uživao u ljepoti bogatog kulturno-umjetničkog programa, izvedbama plesnih koreografija, raskošnim nošnjama i otpjevanim pjesmama, a zatim je u kratkim crtama drage goste upoznao s bogatom kulturno-povijesnom baštinom i bitnim značajkama otoka Raba.

Pri razmijeni prigodnih poklona gradonačelniku se pridružila i direktorica Ureda TZG Raba Ivana Matušan, a susret u Maloj vijećnici završio je zajedničkim fotografiranjem.

 

Defile sudionika rivom i ulicama Grada Raba

U četvrtak u 16.00 sati s rapske rive ispred Hotela Internacional krenut će veliki defile sudionika 6. Međunarodnog festivala „Život je lijep“, odjevenih u kostime i narodne nošnje, ulicama grada Raba.

 

KOMENTIRAJ ČLANAK

Molimo, unesite Vaš komentar!
Molimo, ovdje unesite Vaše ime