logo mix

Rab Danas

Nezavisni internetski portal otoka Raba

OLUJIC 1400X179

 

Nedjelja, 19 Svibanj 2019 09:09

18. Olimpijski festival dječjih vrtića na Rabu okupio 400-tinjak predškolaca

Autor:
Ocijeni sadržaj
(4 glasa/-ova)
18. Olimpijski festival dječjih vrtića na Rabu okupio 400-tinjak predškolaca Foto: Ivica Hodak

Subotnje prijepodne na rapskom nogometnom igralištu Blato okupilo je četristotinjak veselih predškolaca na 18. Olimpijskom festivalu dječjih vrtića Primorsko-goranske županije.

Premda je bilo najvljeno sudjelovanje predškolaca iz 13 županijskih vrtića, zbog najave jakog juga vrtići Cresa i Lošinja morali su otkazati svoj dolazak koji je bio planiran brodovima, pa je rapski zeleni travnjak u svečanom defileu izašlo 40 predškolaca iz 11 vrtića, gromoglasno bodreno od strane brojnih navijača koji su uz šarenilo transparenata podrške napravili sjajnu atmosferu na ispunjenim tribiama.

 

Da sve bude još svečanije i na visokoj domaćinskoj razini pobrinuli su se članovi Udruge rapskih samostreličara i Dječje sekcije Folklornog društva Rapski tanac, koji su u svojim svečanim odorama i rapskoj nošnji predvodili festivalsku povorku.

 

U ime domaćina sve okupljene na "Blatu" pozdravili su ravnateljica Dječjeg vrtića Pahuljica Raba Sanja Grozdanić i zamjenik gradonačelnika Raba Denis Deželjin, dok je Marin Lazarić u ime župana Zlatka Komadine otvorio festival.

Olimpijsku zakletvu pročitala je djevojčica Paula Debelić, a olimpijski je plamen upalio dječak Niko Tkalec uz pomoć dogradonačelnika prvog europskog otoka sporta Denisa Deželjina. Mali sportaši svoje su natjecateljske vještine zatim  odmjerili u šest disciplina: trčanje 50m, štafeta 4x25m, bacanje loptice, skok u dalj, nogomet i potezanje konopa.

 

Unatoč lošoj prognozi, vrijeme je u najvećoj mjeri poslužilo male natjecatelje, da bi se tek pri proglašenju pobjednika na Rab srušio najavljeni pljusak. U ukupnom poretku nakon višesatnog sportskog nadmetanja prvi je bio Dječji vrtić Grada Rijeke, drugi DV Opatija, a treći DV Vladimir Nazor iz Kastva. Mali Rabljani dostojno su branili boje svojeg otoka osvojivši prvo mjesto u nogometu (dječaci), dok su djevojčice bile izvrsne u trčanju na 50 m, prvo je mjesto osvojila Anja Šotić, dok je Melani Keko bila treća.

 

Ovaj prekrasni tradicionalni festival dječjeg olimpizma, čiji je inicijator i osnivač Hrvatski olimpijski odbor, održava se ćeć osamnaestu godinu zaredom. Jučerašnju manifestaciju na Rabu organizirao je Dječji vrtić Pahuljica Rab u suradnji sa Zajednicom sportova PGŽ-a, a pokrovitelji su bili Primorsko goranska županijaGrad Rab, Hrvatski olimpijski odbor i INA d.d..

 

Ravnateljica Dječjeg vrtića Pahuljica, Sanja Grozdanić, posebnu zahvalu na velikom doprinosu i pomoći u organizaciji Festivala uputila je Dundovu d.o.o., Nogometnom klubu Rab, Srednjoj školi Markantuna de Dominisa, Osnovnoj školi Ivana Rabljanina, DVD-u Rab, Udruzi rapskih samostreličara, Folklornom društvu Rapski tanac, Policijskoj postaji Rab, Croatia osiguranju, Jamnici plus d.o.o., i  Frutusu d.o.o.

Pročitano 3769 puta
Hrvoje Hodak

Urednik web portala Rab Danas i časopisa Rapski list

www.facebook.com/rapskilist | Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Contact Details

  • Mobile
    095 900 5450

 

 RAT1 600

seakayakcroatia

 

BANNER350 BarbaSIME1