Home Vijesti Rab domaćin drugog izdanja biciklističke utrke Big 4 za Husqvarna MTB XCM KUP 2019 / (sub.) 1.6.2019.

Rab domaćin drugog izdanja biciklističke utrke Big 4 za Husqvarna MTB XCM KUP 2019 / (sub.) 1.6.2019.

0
Rab domaćin drugog izdanja biciklističke utrke Big 4 za Husqvarna MTB XCM KUP 2019 / (sub.) 1.6.2019.

Foto: RabDanas

 

Uz organizatora utrke Biciklistički klub „Spalatum“ iz Splita i Biciklistički klub „Campetto“ iz Rijeke medijima su se obratili pokrovitelji utrke gradonačelnik Grada Raba Nikola Grgurić i direktorica Ureda TZ Grada Raba Ivana Matušan, predsjednik novoosnovanog rapskog kluba BK „Mag“ Zlatko Beg, te tehnički direktor utrke i član Biciklističkog kluba „Campetto“ Petar Prpić iz Rijeke.

Rab danas oglas

 

U ime organizatora utrke Big4 gospodin Denis Špadina ukratko je najavio važnost utrke koju je Hrvatski biciklistički savez uvrstio za Husqvarna XCM Kup Hrvatske pojasnivši kako se maraton na Rabu osim za Kup ujedno boduje i za UCI C3 – UCI Mountain Bike svjetsku rang listu. Kratkim uvodnim filmom s prošlogodišnjeg izdanja utrke Big4 najavljeno je ovogodišnje drugo izdanje utrke koja će se održati u subotu 1.6.2019. u 10.30 sati sa startom i ciljem u samom središtu grada Raba.

Drugo izdanje utrke Big4 imati će tri formata staze: Epic, Big4 i rekreativnu stazu Felix Arba, uz nagalasak na dječiju utrku koja će startati u 11.00 sati.

 

Pozicioniranje Raba na mapi cikloturističkih destinacija

Gradonačelnik Raba Nikola Grgurić govorio je o podršci Grada Raba ovom hvale vrijednom projektu kojim Rab kao nositelj titule prvog „Europskog otoka sporta 2019.“, i sve prepoznatljivije odredište na sportskoj karti Europe, dobiva na značaju i kao nezaobilazna cikloturistička destinacija. Grgurić je, u kontekstu uređenja i prohodnosti biciklističkih staza, spomenuo i 500.000kn ulaganja u šumske i vatrogasne puteve od strane Grada, naglasivši da održavanje ovakvih velikih biciklističkih utrka na otoku već sada daje vidljive rezultate kako kroz formiranje novog domaćeg biciklističkog kluba, tako i kroz sve veći dolazak onih turista koji svoj odmor vezuju uz postojanje održavanih cikloturističkih ruta u ciljanoj destinaciji.

 

Ivana Matušan direktorica Ureda TZG Raba govorila je o povezanosti utrke Big4 i cikloturizma koji postaje sve važniji faktor unapređenja turističke ponude i pozicioniranja kako otoka Raba, tako i čitave Hrvatske, u top turističku destinaciju.

 

Prisutnima se obratio predsjenik novoosnovanog Biciklističkog kluba „Mag“ Zlatko Beg koji se kratko osvrnuo na aktivnost članova kluba koji redovito održavaju i time podižu razinu kvalitete uređenosti staza na otoku Rabu, te su sve prisutniji na biciklističkim utrkama diljem Hrvatske.

 

Tehnički direktor utrke Petar Prpić nešto je više rekao o tehničkim karakteristikam staza, istaknuvši ponajprije razlike između prošlogodišnje i ovogdišnje trase, te se zahvalio BK „Magu“ na pomoći oko pripreme i čišćenja staze.

 

Ove godine neće nedostajati uzbuđenje na atraktivnoj stazi Epic uz brojne singlove, tehnički zahtjevne predjele, strme i kratke uspone te klizave podloge.

 

Na konferenciji za medije kao gosti bili su prisutni članovi BK Rijeke, BK Opatije, BK Crkvenice koji su svojim dolaskom dali podršku utrci BIG4.

KOMENTIRAJ ČLANAK

Molimo, unesite Vaš komentar!
Molimo, ovdje unesite Vaše ime