logo mix

Rab Danas

Nezavisni internetski portal otoka Raba

OLUJIC 1400X179

 

Nedjelja, 26 Svibanj 2019 10:53

U Uvali sv. Eufemije na Rabu održana prva od ukupno 4 utrke Kupa Hrvatske kajakaške lige

Autor:
Ocijeni sadržaj
(1 glas)
U Uvali sv. Eufemije na Rabu održana prva od ukupno 4 utrke Kupa Hrvatske kajakaške lige Foto: Hrvoje i Ivica Hodak

Prekrasna sunčan dan, bez vjetra, ponudio je uvjete kao naručene za održavanje prve od ukupno 4 utrke Kupa Hrvatske kajakaške lige, koja je održana u subotu 25. svibnja u prekrasnoj rapskoj Uvali Sv.Eufemije u organizaciji domaćeg Kajak kluba “Rab 83”.

 

Na rapsku kup utrku stiglo je devet klubova s ukupno stotinjak natjecatelja u kategorijama od škole kajaka do mladih juniora, u kajacima jednosjedima, dvosjedima, te kanuu jednokleku na stazi dugačkoj 500 m.

 

Predsjednica domaćeg Kajak kluba Rab 83, Marina Grgurić pozdravila je sve natjecatelje pristigle na Rab, kao i predstavnike Hrvatskog kajakaškog saveza, predsjednika saveza Marka Ćurkovića i tajnika Branka Lovrića. Gospodin Ćurković također se, pozdravivši najprije legendu rapskog kajakaštva Ljubomira Pičuljana, obratio natjecateljima s par riječi poticaja izrazivši zadovoljstavo uspješnom organizacijom ovog sportskog događanja.

 

Regate kupa Hrvatske kajakaške lige osmišljene su kao poticaj upravo najmlađim sportašima kako bi stjecali što više natjecateljskog iskustva.

 

Na Rabu su svoju natjecateljsku formu pokazali kajakaši i kajakašice Kajak kanu kluba Aljmaš, KKK Jarun Zagreb, KKK Olimpik Slavonski Brod, KKK Matija Ljubek Zagreb, KKK Marsonia Slavonski Brod, KKK Belišće, Kajak kluba Hrvatska Kostajnica, KKK Mračaj Runovići i Kajak kluba “Rab 83”.

 

U Kajak klubu Rab 83 trenutno je nastupila smjena generacija pa su se Iva Matušan, Lucija Cerovski i David Blagdan istinski trudili u svojim individualnim disciplinama, no nisu uspjeli doveslati do odličja, već su svoje utrke završili na petom i šestom mjestu. Ipak pred njima je još duga sezona, a i novi su naraštaji pristigli u Klub, pa nema sumnje da će uskoro uslijediti i bolji rezultati.

Pročitano 1757 puta
Rab Danas

Nezavisni portal otoka Raba - Uvijek na Vašoj strani!

Facebook stranica: www.facebook.com/rapskilist | Pošalji e-mail: rabdanas@gmail.com

Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Contact Details

  • Mobile
    095 900 5450

Social Profiles

 

 RAT1 600

seakayakcroatia

 

BANNER350 BarbaSIME1